Politiet fikk melding om skytingen klokken 8.27 og rykket ut med flere patruljer og ambulanse. Kvinnen ble erklært død på stedet.

Kort tid etter ble en mann pågrepet i en bil på E18 utgående, etter at politiet sendte ut signalement på en bil som forlot åstedet i stor fart.

– Vi mistenker at det er gjerningspersonen. Det er funnet et skytevåpen som vi anser som drapsvåpenet, sier operasjonsleder Gjermund Stokkli i Oslo politidistrikt til NTB.

Politiet: Trolig ikke tilfeldig

Motivet for drapet er ikke kjent. Stokkli sier at han ikke vet noe om relasjonen mellom den døde og mannen som er pågrepet. Det er ikke kjent om flere personer var involvert.

– Ut fra det vi har av informasjon nå, er det ikke noe som tilsier at flere personer var involvert, men vi vil selvfølgelig etterforske det, sier Stokkli.

Til Aftenposten sier han at politiet jobber på spreng for å finne en kobling.

– Det er ingen indikasjoner på at dette er tilfeldig, så vi har grunn til å tro at det er en kobling. Vi jobber på spreng med å finne ut om det er en kobling mellom offeret og personen som er pågrepet, sier Stokkli.

Identifisert

Politiets innsatsleder på stedet, Svend Bjelland, sier pågripelsen foregikk stille og rolig.

Politiet har identifisert både den drepte kvinnen og den siktede mannen. De snakker nå med vitner for å få klarlagt hendelsesforløpet.

Kvinnen bor ikke i gaten der hendelsen skjedde, men bor ikke så langt unna, ifølge politiet. Ifølge Dagbladet har politiet tatt seg inn i et bygg og gjennomsøker en leilighet.

Ingen fare for beboere

Et politihelikopter var onsdag formiddag i luften nær åstedet. Store politistyrker er til stede, men det er forholdsvis rolig i området. Tostrups gate er stengt av.

Bjelland sier det ikke er noen fare for beboere i området.

– Vi mener vi har kontroll på situasjonen. Det er ingenting som tyder på at det er noe fare for noen andre, sier Bjelland.

Politiet jobber onsdag ettermiddag på to steder i Oslo, opplyser vaktleder Roger Hjertø ved kriminalvakta i Oslo politidistrikt til NTB.

De har så langt ikke gått ut med detaljer om avdøde eller den siktede. Alle pårørende er ikke varslet.

– Vi jobber fortsatt med å varsle de pårørende, og det er en del jobb som må gjøres før vi kan gå ut med ytterligere detaljer, sier Hjertø.

Vitner: Flere skudd avfyrt

Politiet har ikke bekreftet hvor mange skudd som ble avfyrt. VG har snakket med et vitne, en person som jobber på en byggeplass like ved, som hørte seks skudd.

– Det var først ett skudd, og så fem til. De kom ganske kjapt, sier han.

Et annet vitne sier til Aftenposten at han våknet av ett skudd, deretter hørte han tre eller fire skudd til.

– Jeg trodde først at det var bråk i forbindelse med søppelhåndtering. Man forventer ikke å høre skudd i dette området. Det var kraftige smell, sier naboen til avisa.

(©NTB)