RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kvinne snek seg om bord - fly evakuert

Sist oppdatert:
En amerikansk kvinne kom seg onsdag på et SAS Braathens-fly uten billett.

Kvinnen, en amerikansk statsborger, ble oppdaget da hun gikk av SAS Braathens flyet igjen før det tok av fra Gardermoen på vei til Stavanger, melder VG Nett.

- Kvinnen kom seg inn på flyet uten å sjekke inn. Deretter løp hun ut igjen, opplyser vaktleder Arvid Furuly ved Gardermoen politistasjon til VG Nett.

Seniorrådgiver Knut Løvstuehagen i SAS Braathens sier kvinnen hevdet hun var på vei til Japan, da hun ble stoppet.

Luftfartstilsynet vil nå be om en rapport fra SAS Braathens om hvordan kveldens hendelse var mulig.

- Det som er avdekket nå ser vi svært alvorlig på. I og med at dette er andre gang det skjer i løpet av relativt kort tid, er det jo tydelig at det er mangler ved denne kontrollen på Gardermoen, og det er sånne ting vi ser svært alvorlig på, sier underdirektør Gudmund Taraldsen i Luftfartstilsynet til TV 2 Nettavisen.

Etter den forrige episoden for kort tid siden, ba Luftfartstilsynet om en rapport, der det blant annet skal ha blitt redegjort for forbedrede rutiner.

- Nå vil vi først utbe oss en ny rapport fra selskapet. Så får vi se hva den inneholder. Men det er tydelig at vi må gå litt dypere inn i materien og se på dette, sier Taraldsen, som ikke vil gå nærmere inn på onsdagens episode før han har satt seg ytterligere inn i hva som fant sted.

Politiet ved Gardermoen politistasjon jobber med å finne ut hva kvinnen gjorde på Gardermoen uten billetter. Flyet, som skulle ha tatt av til Stavanger klokken 19.20, ble 45 minutter forsinket.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere