RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kvinneflukt fra Forsvaret

Sist oppdatert:
Forsvarsminister Kristin Krohn Devold må tåle sterk kritikk i forbindelse med at kvinnelige offiserer forlater Forsvaret.

- Alle utspill om rekruttering av kvinner i Forsvaret er spill for galleriet, tomme ord uten vilje, sier kaptein i Luftforsvaret Trude Johnsen til Dagbladet.

Hun mener omorganiseringen av Forsvaret er en prosess helt uten likestillingsperspektiv.

- Omstillingsprosessen i Forsvaret strider mot likestillingsloven. Det er overhodet ikke tatt hensyn til et likestillingsperspektiv, parerer forbundsleder Peter A. Moe i Norges Offisersforbund.

I september 2000 var det 745 militært ansatte kvinner i Forsvaret. I desember 2004 var antallet kvinner nede i 638. En hovedårsak til kritikken er den såkalte beordringsplikten. Stortinget vedtok i fjor en lov som gir Forsaret rett til å beordre befal til tjeneste i utlandet. I verste fall kan beordringsplikten gjøre at man er ute i et halvt år, så hjemme i et halvt år, for deretter nytt utenlandsopphold i ytterligere seks måneder.

- Hvis man ønsker årekruttere kvinner, må man tilby mer forutsigbarhet. Kvinner tar nok yrkesvalg som i større grad tar hensyn til mulighet for familie og barn, understreker kaptein Trude Johnsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere