RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kvinnelig befal slo og sparket og forsøkte å skalle korporal


En kvinne er dømt til 30 dagers betinget fengsel og en bot på 10.000 kroner for vold mot militærpolitiet. Illustrasjonsbilde.
En kvinne er dømt til 30 dagers betinget fengsel og en bot på 10.000 kroner for vold mot militærpolitiet. Illustrasjonsbilde. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Befalen kom med drapstrusler mot kollega.

(Nordlys): Det var på Setermoen i vinter at det kvinnelige befalet i Forsvaret fikk vel mye å drikke, først på befalsmessa og deretter på et privat nachspiel.

På nachspielet skal hun etter hvert ha blitt hissig og forsøkt å slå til andre personer, noe som førte til at militærpolitiet ble varslet.

Slo og sparket

Da de kom på døra ble hun ikke mindre hissig. Hun forsøkte både å slå og sparke den kvinnelige MP-korporalen som snakket til henne, og da hun ble tatt med i bilen for transport til arresten prøvde hun å skalle til henne.

Hun kom også med trusler om at hun skulle drepe MP-korporalen, og kalte henne «jævla hore». Da hun kom til arresten ble det tatt en utåndingsprøve som viste 2,1 i promille.

- Uheldig engangshendelse

Senja tingrett har nå dømt kvinnen til 30 dagers betinget fengsel og ei bot på 10.000 kroner for vold mot militærpolitiet, men har i formildende retning lagt stor vekt på at hun ikke traff med noen av sine slag og spark.

«Forsøkene på å øve vold gikk således ikke ut over noen i den forstand at de ble påført fysisk smerte, og volden må derfor anses å være særdeles beskjeden», heter det i dommen hvor retten summerer opp med at «episoden framstår som en uheldig engangshendelse, begått under sterk rus i en tung periode for tiltalte».

Les flere nyheter på nordlys.no her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere