*Nettavisen* Nyheter.

Kvinnelig padler tatt av steinras

En kvinnelig kajakkpadler mistet livet etter å ha blitt tatt av et steinras ved Matvika i Geiranger.

02.08.05 20:01

Sunnmøre politidistrikt bekrefter overfor TV 2 Nettavisen tirsdag kveld at den omkomne er en kvinnelig, tysk turist.

De overlevende har forklart for politiet at det kom mange og store steiner på opptil en kubikk ned fra fjellsiden. Kajakken med den omkomne ble truffet av stein. Ingen av de åtte andre i følget ble truffet.

- En person er omkommet. Åtte overlevende befinner seg nå i Geiranger der de får bistand av vår sorggruppe. Ingen av disse er skadet, sier operasjonsleder Trygve Ødegård ved Sunnmøre politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Nær fossefall
Ulykken skjedde ved Korsen i Matvika, i nærheten av fossene «De syv søstre» og vis a vis «Brudesløret» like før klokka 15. Luftambulanse med dykkere ble sendt til stedet i all hast. I tillegg deltok flere båter, deriblant M/S «Geirangerfjord», Hurtigruten «Nordlys» og bilfergen MF «Veøy» i redningsarbeidet. Bilfergen MF «Veøy fraktet den døde og de innvolverte i ulykken til Hellesylt.

Farlig område
En person i lokalmiljøet sier til TV 2 Nettavisen at Korsen er et sted hvor det ofte er små steinras. Det anbefales ikke å ferdes i området.

- Stedet er til og med merket av på sjøkartet med en advarsel om ras, sier vedkommende.

Direktør Sindre Mjelva ved «Union Hotell» i Geiranger forteller at det stort sett er turister som padler i kajakk på fjorden.

Mjelva føler seg sikker på at ingen av hans gjester var innblandet i ulykken.

- Våre gjester deltar som regel på arrangerte båtturer og på fellesturer på merkede stier. Det er mye sikrere, sier han.

- Det kan være farlig å padle helt inntil fjellsidene, for her går det ofte småras. Som regel er det snakk om mindre steiner som følger med fossene. Dette vet folk i området, sier han.

.

Klikk på bildet for å forstørre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.