RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kvinnelig syklist alvorlig skadd

(Scanpix)
Sist oppdatert:
En kvinnelig syklist ble alvorlig skadd, og to andre ble lettere skadd i tre forskjellige sykkelulykker i Trøndelags-distriktet mandag morgen.

Den første og mest alvorlige ulykken, skjedde ved 05.30-tiden i Leksvik i Nord-Trøndelag.

- En kvinne ble funnet sterkt skadd ved en sykkel. Vi mener hun har syklet inn i en mur, sier operasjonsleder Arne Hofstad ved Nord-Trøndelag politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Kvinnen er sendt til St. Olavs hospital i Trondheim med hodeskader.

- Brudd på vikeplikt
Bare en drøy time senere skjedde det nok en sykkelulykke, da i Heimdal sentrum i Sør-Trøndelag. Denne gangen var det en mannlig syklist på 46 år som ble påkjørt av en personbil.

- Han ble lettere skadd, og vi mistenker bilisten for å ikke ha overholdt vikeplikten, sier operasjonsleder Eirik Svendsen ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

Ulykken skjedde klokken 06.49.

Barn satt bakpå
40 minutter senere smalt det igjen - i Byåsen.

- Også her var det en bil mot en syklist. En kvinnelig syklist med et lite barn bakpå sykkelen ble påkjørt. Det gikk bra med barnet, men moren fikk en liten skade i foten. Hun er sendt til St. Olavs hospital, sier Svendsen til TV 2 Nettavisen.

Han legger til av både moren og barnet hadde sykkelhjelm på seg.

Sykkelulykkene skjer samme dag som samferdselsminister Torild Skogsholm og helseminister Dagfinn Høybråten åpner årets "Sykle til jobben"-aksjon.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere