Gå til sidens hovedinnhold

Kvinnelig turgåer (65) savnet i Voss

Stor leteaksjon etter at kvinne ikke kom tilbake fra fjelltur.

En 65 år gammel kvinne ble tirsdag kveld meldt savnet etter en tur på Gråsidetoppen i Voss. Kvinnen var alene med hund da hun skulle gå tur til toppen. Familien ble bekymret da hun ikke kom tilbake som avtalt og meldte henne savnet.

Tirsdag ettermiddag innledet politiet en stor leteaksjon i området. Frivillige fra Røde Kors, flere ekvipasjer fra Norske redningshunder i tillegg til lokal politipatrulje og politiets hundepatrulje ble satt inn i søket,i tillegg til Sea King redningshelikopter, meldte Vest politidistrikt like før klokka 20 tirsdag.

Onsdag morgen fortsetter søket etter kvinnen, melder Avisa Hordaland.

Det er ifølge politiet et stort område å søke i, med ulendt og til dels bratt terreng.

– De holdt det gående i hele går kveld til det ikke var lys lenger, men har dessverre ingen funn ennå, uttalte operasjonsleder Helge Blindheim ved Vest politidistrikt til NTB natt til onsdag.

Ved midnatt var alle letemannskaper trukket ned fra fjellet for å hvile, med unntak av utvalgte personer.

– De sitter igjen på utvalgte, strategiske lytteposter og hviler ut der mens de lytter etter tegn. Med en gang sola står opp skal alle sammen opp og ut igjen for å lete videre, sier Blindheim.

Kvinnen er opplyst å være i god form og hadde startet fra Smågiljane på Voss tidlig på morgenen, med mål om å gå til Gråsidetoppen. Turen skulle normalt ta fem timer fram og tilbake.

Kommentarer til denne saken