RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kvinnelige røykere i kreftfare

Kvinner som begynner å røyke før første svangerskap har større risiko for å utvikle brystkreft, mener amerikanske forskere.

(SIDE2): De som begynner å røyke før de får barn har 20 prosent høyere risiko for å utvikle brystkreft enn de som starter etter første svangerskap, eller aldri har røyket, melder pressetjenesten Astrazeneca.

Forskere i Minnesota gjennomført en spørreundersøkelse av 41.000 kvinner mellom 55 og 69 år. Totalt utviklet 2017 kvinner brystkreft, og kvinner som begynte å røyke før første svangerskap hadde 20 prosent større risiko for å utvikle brystkreft etter overgangsalder, sammenlignet med de som aldri hadde begynt å røyke.

Det var ikke økt risiko for de kvinnene som begynte å røyke etter sitt første svangerskap.

Brystkreft er den mest vanlige kreftsykdom blant kvinner. I Norge er det ca. 2 500 kvinner som blir rammet av sykdommen hvert år, men to av tre kvinner som får brystkreft blir friske igjen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere