RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kvinnene overtar legeyrket

Sist oppdatert:
Stadig flere kvinner velger legeyrket, og om noen år kan de være i flertall.

Kvinnene ved Universitetet i Nord-Norge (UNN) er i ferd med å skjære, file, snekre og sy seg inn i mannsbastionene på operasjonsstuene, og knuser natt som dag mytene om at kvinnelige leger ikke makter steinharde vaktbelastninger, stress og frykten for rettssaker.

For 13 år siden var 20 prosent av legene på UNN jenter, i dag er kvinneandelen på 40 prosent. Om ti år er jentene i flertall.

Kvinnelige gynekologer
Mannsdominansen innenfor gynekologien er falt. I dag utgjør kvinner halvparten av gynekologene på Kvinneklinikken, UNN. Anne Beate Vereide, overlege ved Kreft-gyn er en av dem. Nye jenter er på vei. Halvparten av assistentlegene på Kvinneklinikker er kvinner, blant dem Christine Hancke, skriver Nordlys.

– Det som kjennetegner gynekologien er steinhard vaktbelastning og mye stress. Vi springer som piska skinn, dag som natt, og har tøffe utfordringer. For noen ganger står det om livet, sier Vereide.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere