RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kvinner bruker for små sko

Foto: AP Photo/Jennifer Graylock (Scanpix)
Sist oppdatert:
At mote og skjønnhet ofte er viktigere enn komfort, er noe alle jenter vet. Ni av ti kvinner går derfor med sko som er minst ett nummer for små.

Dette har katastrofale følger på føttene, skriver danske Politiken.

Undersøkelsen er gjennomført på Homerton Hospital i London, og ikke overraskende viste den at føttene tar skade av å bli presset inn i sko som klemmer og trykker.

Derfor er det ganske overraskende at undersøkelsen også viser at hele ni av ti kvinner med overlegg kjøper seg for små sko.

- Jo viktigere det er for en kvinne å se godt ut, jo høyere blir smerteterskelen, sier Lorraine Jones fra Fotlegeforeningen til BBC Online.

Mange kvinner er villige til å gå svært langt, så lenge de kan få drømmeskoene som sender det helt riktige signalene, skriver Politiken videre.

Med andre ord kommer mote, stil og muligheten til å vise frem flotte ben foran føttenes behov. Hva slags følger de etterhvert får, er visst ikke noe dagens kvinner bekymrer seg mye over.

- Når kvinnene fyller 60 år, vil 70 prosent av dem være giktplagede. Og når de fyller 70 år, vil fire av fem bli nødt til å oppsøke fotspesialist for å forbli mobile, advarer Lorraine Jones.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere