Kvinner går etter utseendet

Skal vi tro ny forskning, drømmer kvinner om et korttidsforhold med George Clooney og ekteskap med David Beckham.

(SIDE 2) : Kvinner vurderer partnere ut fra hvor maskuline ansiktstrekk mennene har.

Bedre foreldre
Menn med markerte kjever og definerte øyenbryn passer best i korte, intense forhold, fordi kvinner tror de tar sjanser og utfordringer. Menn med mer feminine trekk er ønsket i langtidsforhold, fordi de anses som bedre foreldre og ektefeller.

- Kvinner kan forbedre fruktbarheten ved å bruke en strategi som favoriserer maskuline ansiktstrekk ved korte forhold og feminine ansiktstrekk ved lange forhold, skriver forskningsforfatter Daniel Kruger, ved University of Michigan, i studierapporten.

Grunnen til dette er testosteron - hormonet som bestemmer hvor maskuline trekk du har. Høyt nivå av testosteron forbindes ofte med utroskap og vold. Men mye testosteron kan også påvirke immunforsvaret positivt, skriver MSNBC.

Tror på forskjeller
Det deltok 854 personer i studien. Deltakerne så på manipulerte bilder av menn. Mennene hadde enten sterke eller svake maskuline trekk.

Etter å ha sett på bildene, skulle deltakerne svare på hvordan de trodde mennene på bildene var som personer.

Deltakerne trodde at mennene med maskuline trekk tok flere risikoer, var konkurransedyktige, glad i å slåss, utfordret sjefene, kunne være utro mot ektefeller og ikke opptatt av å få barn. Mennene med feminine trekk ble derimot ansett for å være gode foreldre og ektefeller, hardtarbeidende og støttende.

Men selv om de maskuline mennene fikk mye negativ kritikk, ønsket kvinnene et kort forhold med dem. Trolig tenkte mange at et slikt forhold ville være mer spennende og intenst.

Studien er publisert i tidsskriftet Personal Relationships.

Kritisk
David Buss ved University of Texas er ikke enig i at menns ansiktstrekk sier noe om deres personlighet.

- Det er mange gutter som ser maskuline ut som er veldig greie karer og gode fedre. Jeg har studert mordere, og det er mange av disse som ser feminine ut, sier han ifølge USA Today.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.