Kvinner styrer sommerferien

At mor har siste ord når årets ferieplaner skal legges, kommer neppe som noen overraskelse. Nå er det også vitenskapelig bevist. Hvem bestemmer i din familie?

27.06.04 13:10

Resultatet kommer fram i en undersøkelse forsker Malene Gram fra Aalborg Universitet har utarbeidet for Danmarks Turistråd, skriver avisen Politiken, ifølge NTB.

Undersøkelsen «Mor, far, børn» består blant annet av en rundspørring der 800 danske familier med barn i alderen mellom 0 og 12 år deltok.

HTML EMBED
Hvem bestemmer hvor ferieturen går?
Mor
Far
Familien i fellesskap

Se resultat

Undersøkelsen viser at det er mor som bestemmer mest både under de innledende diskusjoner, når forskjellige reisemål sjekkes, og når familien bestemmer seg og bestiller ferien, skriver Politiken.

- Men hun er ikke egoistisk i sine valg. Mor er tvertimot en smart leder. Hun utnytter ikke sin makt til å trumfe sin egen drømmereise igjennom, men tar hensyn til familien og foreslår reisemål som hun tror barna vil like, sier forsker Malene Gram.

Årsaken til at kvinnene dominerer denne prosessen er at de har større behov for å planlegge i god tid, mener hun.

Undersøkelsen viser også at mannen prioriterer kvalitetstid med kona i større grad enn det hun gjør. For kvinner er det viktigst at barna koser seg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.