RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kvitt M.E. på tre dagers kurs

Sist oppdatert:
En norsk kvinne som var blitt rullestolbruker på grunn av ME, ble frisk på tre dager i England.

(SIDE2:) The Phil Parker Institute har blitt kontaktet av en rekke nordmenn etter at de lanserte sitt tre dagers lynkurs, skriver Aftenposten. Opp mot 63 prosent av klientene er norske.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Instituttet jobber etter en metode som skal hjelpe ME-pasienter å lære seg mentale teknikker som bryter ned gamle sykdomsmønstre. Ifølge Bergens Tidende, som har snakket med flere av de norske ME-syke som har vært på kurset, er resultatene svært gode.

En pasient som lå til sengs i 18 måneder, sier til avisen at kurset bare er begynnelsen. Etterpå følger en lang opptreningstid.

Phil Parker, som er mannen bak metoden Lightning Process, sier at det handler om å finne riktig verktøy for å bli frisk.

Parkers metode er ikke ennå understøttet av forskning. Selv kaller han ME for en multisystem-sykdom med fysiske årsaker, men som henger nøye sammen med det mentale. Hans metode er også en psykologisk tilnærming til sykdommen.

ME - Myalgisk encefalopati, tidligere kronisk tretthetssyndrom er betegnelsen på en lidelse som hovedsakelig består av en unormal tretthetsfølelse som varer i mer enn seks måneder, også kalt en total energisvikt. Tilstanden er kjent under flere navn, slik som CFS (valgt av CDC i 1988 som den offisielle betegnelsen på lidelsen), CFIDS, Jappesyke og Gulf War Syndrome. I Norge og flere andre land foretrekkes ofte betegnelsen myalgisk encefalopati (ME). En annen betegnelse er postviralt tretthetssyndrom. (Wikipedia)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere