RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kyllingkjempe varsler massepermittering

(wikipedia)
Sist oppdatert:
Etter å ha tapt i retten kan Nortura permittere 70 ansatte.

Den store fjørfeprodusenten Nortura melder torsdag at de kan komme til å permittere 50-70 medarbeidere ved Nortura Hå.

Årsaken skyldes en dom i Jæren tingrett mellom Jærkylling, som eies av Cardinal Foods, og Nortura, som ble til da Gilde og Prior slo seg sammen.

I denne dømmes Nortura til å levere 12 millioner kyllinger til partenes felleseide kyllingslakteri Nærbø kyllingslakt.

Som en konsekvens av den midlertidige forføyningen bortfaller råvaregrunnlaget for Nortura Hås foredling og blir svært usikker fremover. Foredlingen omfatter nedskjæring av slaktekylling og pakking.

Ledelse, tillitsvalgte og ansatte er i dag orientert om situasjonen og det er gitt permitteringsvarsel for 50-70 medarbeidere som vil kunne bli berørt.

- Når vi må levere hele råvaregrunnlaget til konkurrenten, er beklageligvis permitteringer uunngåelig, sier kommunikasjonsdirektør Nina Sundqvist i Nortura i meldingen.

Det kan bli konsekvenser på flere områder fordi det også må avklares hvordan vi skal fordele kyllingproduksjon regionalt. Norturas grunnleggende prinsipp er å likebehandle eierene uansett hvor de bor og produserer egg- og kjøtt i Norge.

Norturas Prior har tidligere hatt en markedsandel på rundt 60 prosent, mens Cardinal Foods-eide Jærkylling har hatt 40 prosent. Jærkylling selger produktene sine under navnet «Den stolte hane».

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere