*Nettavisen* Nyheter.

Kypros-strandede skal hjem i natt

Foto: (Reuters/Scanpix)

De 190 nordmennene som ikke kom seg hjem fra Kypros med fly fra Helios, kommer hjem til Norge med et fly natt til torsdag.

25.08.05 08:56

- Vi har endelig fått tak i et fly fra flyselskapet Britannia. Så nå er det bare å pakke koffertene igjen, sier Jørn Kristiansen, daglig leder i Star Tour til TV 2 Nettavisen.

Stor glede
- Dette er strålende nyheter. Helt fantastisk . Dette har vært en stor påkjenning. Så vi føler en en store lettelse nå, spesielt vi med små unger som skal hjem og begynne på skolen, sier Hege Aksnes Mjeldheim på Kypros til TV 2 Nettavisen .

Sammen med sin mann og et bryllupsfølge har hun ventet på å få komme hjem til Norge i snart tre dager, mens reiseselskapene har jobbet på spreng for å finne et fly de kunne returnere med.

- Nå er vi veldig mange som er svært takknemlige for den hjelpen vi har fått, spesielt fra pressen. de har lagt et trykk på saken, og nå kan vi endelig får komme hjem, sier hun.

Nektet
190 nordmenn fra reiseselskapet My Travel, Star Tour og Ving skulle returnert til Bergen for tre dager siden, men nektet å fly tilbake med flyselskapet Helios. Flyselskapet var utsatt for en stygg flyulykke i forrige uke som kostet både passasjerer og mannskap livet.

Mannskapet på Helios-flyet som skulle returert til Norge, måtte plutselig byttes ut. Dessuten skal en svensk blindpassasjer ha greid å komme seg om bord i flyet.

- Først hadde en kvinne som ikke skulle vært med flyet, kommet seg om bord, og hun skrek og var hysterisk. Så fikk vi beskjed om at mannskapet skulle byttes ut, fordi de hadde vært på for lenge. Etter mye om og men ble vi til slutt bedt om å forlate flyet, forteller Aksnes Mjeldheim.

- Dette var en veldig skremmende opplevelse som besto av så mye, sier hun.

My Travel har nå kansellert alle reiser med Helios fra Bergen for resten av sesongen.

Hjem torsdag
Flyet letter fra Kypros klokken 00.30 torsdag, og ankommer Bergen 04.00 lokal tid. Det er en 737-800 maskin, en annen flytype enn den som styrtet.

- Vi er glad for at vi nå har funnet en løsning på å få folk hjem. Vi har jobbet så godt vi kan med å få et fly, og vi beklager at det har tatt så lang tid, sier Kristiansen.

August er blant de travleste reisemånedene i året. Både My Travel og Star Tour har forsøkt å finne ledig tid på egne charterfly til nordmennene på Kypros. Først onsdag greide Star Tour å finne plass på et Britannia-fly som normalt flyr for reiseselskapet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.