RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kystvakten tilbake i Oslofjorden

Sist oppdatert:
Norge, Sverige og Danmark har blitt enige om inspeksjon av fiskefeltene i Skagerak. Dette betyr at Kystvakten også kommer til å ha oppsyn med Oslofjord-området.

- Skagerakområdet er av en så liten utstrekning at vårt nærvær i fiskeområdene også vil bli vårt nærvær langs kysten. Vi kommer også til å kontrollere kystfisket og fritidsfisket, sier Edvard Winther Johansen, sjef for Kystvaktskvadron Sør til NRK Østfold.

Kontrollen med Skagerak har i praksis vært borte siden sent på sekstitallet. Bare den norske Kystvakten hadde inspeksjoner på fiskefeltene, og de hadde bare myndighet til å kontrollere norske båter. På 90-tallet forsvant kontrollvirksomheten.

Oppgavene til Kystvakta blir mange - både når det gjelder oppsyn og bistand.

Kystvaktsjefen minner om at de har politimyndighet i de områder den opererer i. Det betyr at de også vil ta tak i problemer med villmarkkjøring, fyll, manglende flytevester og annet sikringsutstyr.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere