RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kystverket: Betydelig mindre lekkasje fra havaristen


Lekkasjene fra den havarerte fregatten KNM Helge Ingstad er blitt mindre. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix.
Lekkasjene fra den havarerte fregatten KNM Helge Ingstad er blitt mindre. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix. Foto: ( NTB scanpix )
Etter torsdagens siste tokt med overvåkingsfly over den havarerte fregatten KNM Helge Ingstad, konkluderer Kystverket med at lekkasjene er blitt mindre.

Toktet viste at situasjonen ved havaristen langt på vei var den samme som tidligere på dagen.

- Det som var mest merkbart, var at det er betydelig mindre lekkasje fra havaristen. Fortsatt er det som driver på sjøen av forurensning, relativt tynn film, som mange steder fortoner seg som regnbuefargede striper, skriver Kystverket i en oppdatering torsdag kveld.

Vurderingen er at forurensningen på sjøen er for tynn for oppsamling, og at den fordamper og løser seg opp naturlig.

– Helikopterdrivstoffet, som har lekket ut, er også drevet lenger ut fra land. Samtidig er det en del mer vind i området, som gjør at den tynne filmen løses opp raskere, lyder oppdateringen.

Kystverkets neste planlagte flytokt er fredag morgen klokken 7. Flypersonellet er likevel i beredskap hele natta for å gå på vingene dersom det skulle skje noe uforutsett.

Fregatten KNM Helge Ingstad havarerte etter å ha kollidert med tankskipet Sola natt til torsdag. Åtte av mannskapet ble lettere skadd i sammenstøtet, og militærskipet ligger nå inntil land, boltet fast i grunnen for å unngå å synke.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere