*Nettavisen* Nyheter.

La aldershjemmet ut på Finn.no

IKKE BARE HAGEMØBLER OG HYTTER: Også et aldershjem kan du finne på Finn.no. Foto: Faksimile (Nettavisen)

- Bare fantasien setter grenser for hva bygget kan brukes til.

22.04.14 22:41

ÅSNES (Glåmdalen): Det er ikke bare hagemøbler og hytter du kan finne på Finn.no. Hva med et aldershjem?

Les saken i glomdalen.no

Hof aldershjem skal selges og rådhusrestauranten skal leies ut. Begge deler er lagt ut på Finn.no, og Åsnes går nye veier. Linken til annonsen finner du her.

Men bare for denne ene gangen. Når flere kommunale eiendommer skal selges om kort tid, skal det brukes mekler.

- Vi annonserer på denne måten for å få konkurranse og åpenhet. Det er mange som bruker finn.no. Vi har varslet de som allerede har vist interesse at vi kom til å gjøre det. Blant annet gjelder dette rådhusrestauranten, som vi har spesielle ønsker om. Ikke minst med tanke på det nye kulturhuset som står ferdig i løpet av mai, sier Nils B. Lindeberg, som står som kontaktperson på begge prospektene.

Aldershjem for ei krone

Lindeberg forteller at han har hatt flere henvendelser etter at restauranten og aldershjemmet ble lagt ut. Foreløpig vil han ikke si noe om hva disse går ut på. Blant annet er det ei bygdegruppe i Hof som ønsker aldershjemmet for å få til aktivitet. Ifølge Tore Kordal i Hof, kan de tenke seg å gi ei krone for hjemmet. Som i sin tid ble gitt som gave til Hof kommune fra Søren Berg. Første byggetrinn var i 1925.

Klikk på bildet for å forstørre.

NY DRIVER: Nils B. Lindeberg og Frank Hauge håper en ny driver av rådhusrestauranten er i gang til høsten. Foto: (Glåmdalen)


- Vi kommer til å tenke bruk og planer for bygget når vi avgjør, sier Lindeberg, og får støtte av rådmann Frank Hauge.

Lindeberg mener det bare er fantasien som setter grenser for hva bygget kan brukes til, og vil ikke si noe om hva kommunen tenker seg.

Rask avklaring

- Det blir spennende å se responsen og hva som dukker opp når vi annonserer på denne måten. Fristen for å levere tilbud på begge prospektene er 8. mai, sier Lindeberg og Hauge. De håper å få med salg og utleie i kommunestyret før ferien.

Restauranten og driften der skal ses i sammenheng med kulturhuset, slik at det blir åpent om ettermiddagen og på kveldene. Spesielt viktig er dette ved arrangement i den nye kinosalen. Dette gjelder spesielt ved teaterforestillinger og konsert. Som pleier å trekke fulle hus.

– Det er et stort potensial, men sikkert en ny sti å tråkke opp for en ny driver. Vi legger opp til et samarbeid som begge parter har god nytte av. Vi regner med at de lokale som har vist interesse, også er med videre i prosessen, sier Lindeberg og Hauge. Atico flytter ut av lokalene i løpet av forsommeren.

Se flere saker i glomdalen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag