RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lå død i seks uker

Sist oppdatert:
Likstank fikk naboene til å ringe politiet etter at de ikke hadde sett 68-åringen på minst seks uker. Mannen kan ha vært død i hele to måneder.

Mannen ble funnet lørdag ettermiddag i Mor Gohjertas vei på Bjølsen i Oslo.

- Han har ligget lenge, fra mellom 14 dager til flere måneder, sier vaktleder ved Krimvakta i Oslo, Laila Bach, til TV 2 Nettavisen.

Ifølge politiet var det naboer som meldte fra. De hadde lørdag ettermiddag ikke klart å komme med en sikker identifikasjon av mannen, men etter alt å dømme er det innehaveren av leiligheten som er funnet.

Merket liklukt ved døra
Naboer forteller til TV 2 Nettavisen at 68-åringen sjelden var borte mer enn seks-sju dager ad gangen, noe som gjorde dem bekymret.

- Nei altså, det var en dame her i blokka som fortalte meg at hun var bekymret. Da hadde jeg ikke sett ham på seks uker. Jeg var med for å kikke i postkassa, og der så vi at det lå masse brev, forteller en mann som bor lenger ned i bygården til TV 2 Nettavisen.

Sammen gikk de to for å banke på den nå avdøde mannens dør, og der kjente de likstanken.

- Vi kjente ved døra og det lukta rett og slett vondt, forteller naboen.

Kvinnen han undersøkte naboens postboks og dør sammen med, tok initiativet til å ringe politiet.

- En tankevekker
Lørdag tok politibetjenter seg inn via leilighetens balkong.

- Det er jo veldig trist da. I dag kom politiet, og da jeg så politimannen på balkongen der oppe nikke til meg skjønte jeg at han lå død, forteller naboen, som innrømmer at mannens ensomme død vekker en del tanker:

- Jeg er enslig sjøl, jeg, og tenker jo mye på dette. Men selv har jeg et slags nettverk og både mobiltelefon og telefon. Men jeg mener nå det at folk bryr seg litt for lite. Hvis man ser at det ikke er noen bevegelse, så må man bryr seg. Det er noe med at vi skal samme veien alle sammen, men det er jo måten det skjer på, da.

- Men det var i hvert fall godt at de fikk oppklart det nå da, for i denne brennhete varmen kunne jo lukta ha blitt riktig ille, avslutter han.

Langt fra uvanlig
Ifølge politiet er det slettes ikke uvanlig at eldre mennesker blir funnet døde etter flere måneder.

- Det er verken første eller siste gang, og spesielt ikke uvanlig i Oslo. Det er jo folk som ligger et halvt år uten at pårørende, forteller vaktleder Laila Bach ved Oslo krimvakt.

Ofte er personer som har ligget i ukesvis svært vanskelige å identifisere.

- Etter hvert man få en nogenlunde indikasjon, gjerne via aviser, matvarer, dato på melk og sånne ting, forklarer Bach.

Død i 9 måneder
I fjor sommer skrev TV 2 Nettavisen om flere lignende hendelser. I juli ble ble en 86 år gammel kvinne funnet død etter syv måneder, mens i august fant politiet en 73 år gammel mann i en leilighet i Oslo som trolig hadde ligget død i hele 9 måneder.

Politioverbetjent Finn Abrahamsen ved Oslo politidistrikt gikk derfor i fjor ut og ba folk bry seg .

- Det bor mange eldre mennesker i en bygård, kan mye skje. Når postkassen renner over, må man reagere, sa Abrahamsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere