RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

La død sønn på nett

Kvinnen (24) som er siktet for å ha drept sin ett år gamle sønn laget en egen minneside på internett med bilder av det døde barnet.

Ifølge morens forsvarer mener moren at hun ikke har gjort noe galt. Kvinnen nekter straffskyld, og sitter angivelig i nye avhør i dag, lørdag, skriver VG.

- Ingen kommentar
Politiet holder kortene tett til brystet i denne etterforskningsfasen. Overfor Nettavisen henviser operasjonsleder Trond Berg ved Hedmark politidistrikt til pressemeldingen som ble sendt ut fredag ettermiddag.

- Vi vil ikke komme med nye opplysninger eller kommentere noe før etter fengslingsmøtet mandag, sier Berg til Nettavisen.

Kvinnen har laget en hjemmeside om gangen i sønnens påståtte sykdom.

Avbildet etter døden
I en av «lukene» på siden ligger bilder av sønnen, etter at han er død.

Bildene er svært sterke, noe det også advares mot på hjemmesiden.

«Her har (barnets navn) akkurat sovnet inn. Det er bare minutter siden vi la han i lekegrinda si.», står det under det ene bildet.

Beskriver sønnens sykehistorie
Hele sønnens påståtte sykehistorie, fra han var 14 dager gammel, er lagt ut. Kvinnen beskriver hvordan sønnen stadig feilte noe, uten at legene klarte å stille en diagnose.

«Jeg sjekker han 20 minutter etter at jeg har lagt han...han er grå i ansiktet og puster ikke!! Jeg trykker på alarmen, og det kommer sykepleiere løpende i alle retninger. Det blir slått full stans-alarm... og (barnets navn) blir revet med inn på et annet rom.... jeg står hjelpeløst tilbake og lurer på hva som skjer nå.», forteller moren fra et av sykehusbesøkene.

Tidligere i år ble kvinnen mor for andre gang.

Politiet mener hun flere ganger forsøkte å ta livet av det lille barnet, som hadde de samme symptomene som sin avdøde bror. Etter at barnet ble satt i et beredskapshjem i september, forsvant alle plagene.

Kan være personlighetsforstyrrelse
Den 24 år gamle kvinnen kan lide under en alvorlig personlighetsforstyrrelse, som det såkalte Münchausen by proxy-syndromet.

- I et slikt tilfelle ødelegger vedkommende barnas helse, for selv å få oppmerksomhet. Dette er sjelden, men det har skjedd at mødre har tatt livet av barna sine som resultat av dette, sa psykolog og forsker ved kompetansesenter for sikkerhets- fengsels- og rettspsykiatri Pål Grøndahl til Nettavisen fredag.

Han uttalte seg på generelt grunnlag om mulige årsaker til at mødre skader sine barn, eller i verste fall forvolder deres død.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere