RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

La det bli lys – i Bergen!

Brannvesenet i Bergen fikser nå juletreet hele Norge lo av i går.

(iBergen.no) Etter at brannsjefen i Bergen Helge Eidsnes fikk med seg nyheten om tabbetreet på Torgallmenningen gjennom media tok han kontakt for å bidra til å hjelpe og fikse opp i fadesen.

Juletreet som Bergen kommune bidrar med hvert år hadde ikke lys på toppen - og det var mildt sagt et merkelig syn bergenserne ble møtt av midt i hjertet av byen.

72.000 kroner
Flere medier tok tak i saken og de ansvarlige for treet, Torgallmenningens Vel, uttalte at de ønsket å rette på feilen.

Velforeningen hadde for anledningen brukt 72.000 kroner i lys. Da de ikke dekket toppen av treet trodde forretningsfører Guttorm Alvsaker at det var fordi lyslenkene var for korte, noe han også sa til iBergen.no i går.

Nå har han imidlertid en annen forklaring.

- Toppen av treet var ikke sterkt nok til å kunne holde lysene. Nå skal den delen av treet forsterkes og så skal lysene strekkes opp på toppen, sier Alvsaker til iBergen.no tirsdag formiddag.

- Er lyslenkene lange nok?

- Da jeg snakket med dere første gang trodde jeg ikke det, men de skal være mulig å løfte lysene på toppen, da blir det bedre, sier han.

Julestemning
Det er den samme elektrikeren som først monterte lysene på treet som tar på seg oppgaven i dag. Bergen brannvesen bidrar kun med å stille en lift til disposisjon, noe Alvsaker er godt fornøyd med.

- Det er godt å ha folk som stiller opp når det dukker opp en slik sak som dette, forteller en blid og munter forretningsfører til iBergen.no.

Hjelpen fra brannvesenet er gratis.

- Normalt tar vi ikke på oss slike typer oppdrag, men vi ønsket å bidra til julestemning i byen og da vi så saken i media tok jeg kontakt for å stille liften vår til disposisjon. Det skulle ikke stå på høyden, sier Eidsnes til iBergen.no.

Etter at treet er fikset vil bergenserne forhåpentligvis få se de 750 lyspærene dekorere treet slik det opprinnelig var planlagt.

Les også:
Sjekk bergensernes tabbetre

Les flere nyheter på iBergen.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere