*Nettavisen* Nyheter.

Lå død på sykehus i en måned

71-åringens familie måtte lese dødsannonsen før de fant ut om dødsfallet. Sykehuset mener de gjorde alt rett.

08.03.07 08:49

(iBergen.no) : Den 71 år gamle mannen døde av hjerteinfarkt rett etter han ble innlagt på hjerteavdelingen ved Haukeland Universitetssykehus 3. februar. Han lå på sykehusets kjølerom frem til familien tilfeldigvis fikk vite om dødsfallet 28. februar.

- Vi er rystet over at noe slikt overhodet kan være mulig. Kanskje det ville gått enda lengre tid om ikke en beboer ved min onkels institusjon hadde tatt affære, sier niesen Rita Halden til BT.

Mannen bodde i en omsorgsbolig ved en eldreinstitusjon. En venninne et annet sted i boligkomplekset tok på seg ansvaret med å informere familien, men det viste seg at hun ikke var i stand til. Det var først da den hjelpsomme beboeren kontaktet den avdødes venninne at ting begynte å skje, i følge Halden.

Hun sier til avisen at ingen i den nærmeste familien likevel visste noe som helst før hennes bror leste en dødsannonse i avisen. Da var det to dager til begravelsen. Halden sier også at sykehuset ennå ikke har tatt kontakt for å beklage det inntrufne.

Ifølge informasjonsdirektør Mona Høgli i Helse Bergen sier imidlertid at retningslinjene ble fulgt i dette tilfellet. Hun sier at det er pasienten selv som bestemmer hvem som skal varsles ved sykdom, og at det ble gjort denne gangen.

Les flere nyheter på www.iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.