*Nettavisen* Nyheter.

La frem uskyldighetsformel

Uskyldighetsformelen til drapstiltalte Trond Ramsland skal bevise at det bare er 1,7 prosents sannsynlighet for at hans bil var i parkeringshuset da ekskona ble skutt.

02.02.05 15:42

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Politiet

Den drapstiltalte bergenseren har tatt straffesaken i egne hender og henvist sin forsvarer til å lytte.

Onsdag presenterte han en matteformel som angivelig skal bevise at han med største sannsynlighet ikke befant seg på åstedet da Ingse Rønnestad ble skutt litt før klokka 09 torsdag 4. mars i fjor.

Vitner har sagt at de så en blå Saab 9-3, en type bil som Ramsland kjørte, ved parkeringshuset denne morgenen. Politiet har også funnet blod etter ekskona på bilen, og en parkeringslapp fra p-huset i Ramslands lomme. Lappen stemmer overens med drapstidspunktet.

Ramsland mener at parkeringslappen er plantet, og han har ingen forklaring på hvordan blodet havnet på bilen. Det han derimot kan si, er at det bare er 1,7 prosent sjanse for at hans bil var i parkeringshuset mellom 08.47 og 08.56, skriver Bergens Tidende på nett.

På en rekke transparenter ble Gulating lagmannsrett presentert med søylediagrammer, formler og sannsynlighetsberegninger som underbygget dette.

Lignende regnestykker har også blitt lagt fram som bevis for at ekskona ikke ble skutt fra den vinkelen politiet mener. Ifølge ham er det bare 2,57 prosent sjanse for at tomhylsene ville ha landet der de gjorde hvis skuddvinkelen var som politiet beskriver.

Ramslands uskyldighetsformel

P(X)=8!/4!(8-4)!*(0,146)^4*(0,854)^4

P(X)=40,320/576*(0,000454)*(0,542)

P(X)=0,017

P(X)=1,7%

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.