RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

La igjen vannflaske - fikk sparken

Sist oppdatert:
Mannen la igjen en flaske Bonaqua på feil sted. Det kostet ham jobben.

Han jobbet nemlig i elektrolyseavdelingen på Sør-Norge Aluminium AS og glemte igjen flasken på feil sted - innenfor lukearmen i en ovn.

Det kunne fått katastrofale følger. Hvis vann kommer inn i en elektrolysovn kan det i verste fall føre til eksplosjon.

Flytende aluminium holder en temperatur på over 950 grader celsius. Hvis vann kommer inn i dette, kan metallet utsettes for en temperaturøkning som gjør at vannet går over i gassfrom. Dette kan utvikle seg så fort at en eksplosjon kan oppstå.

Ble politietterforsket
Etter at flasken ble funnet i mars 2004, mistenkte bedriften med en gang mannen for å ha plassert flasken der, noe han nektet for. Deretter ble saken politianmeldt, og mannen ble suspendert med lønn.

Da saken senere ble henlagt av politiet på grunn av bevisets stilling, krevde mannen, som er i begynnelsen av 30-årene, jobben tilbake.

Det nektet derimot arbeidsgiver. Dermed endte saken i retten.

I Bergen tingrett i mai i fjor, ble avskjedigelsen kjent ugyldig. Tingretten slo fast at mannen hadde krav på å få jobben tilbake.

I tillegg ble Sør-Norge Aluminium AS dømt til å betale ham over 350.000 kroner i erstatning.

Nå har derimot Gulating lagmannsrett kommet frem til en annen avgjørelse.

De frifinner aluminiumsverket og mener derfor at avskjedigelsen var berettiget.

De finner det bevist, under tvil, at det var mannen som plasserte flasken på stedet.

- Ikke holdepunkt for sabotasje
- Det er vanskelig å se noen rasjonell forklaring på at N.N. skal ha plassert ei flaske i en ovn han selv direkte kunne knyttes til. Dette kan likevel ikke være avgjørende, selv det er grunn til understreke at det finnes ingen holdepunkt for at dette har vært en sabotasjehandling eller lignende skadehandling, skriver Gulating lagmannsrett i dommen.

Det viser til at flaske trolig havnet i ovnen i forbindelse med rydding/klargjøring av kjøretøyet, og uten at mannen har vært oppmerksom på at det fremdeles var vann i flasken.

- At flasken kan ha havnet i ovnen uten at N.N. har vært oppmerksom på det, finner flertallet usannsynlig, skriver retten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere