*Nettavisen* Nyheter.

La strømkabel - fant hodeskalle

En hodekalle kom for dagen da energiselskapet skulle grave ned en strømkabel på Andøy. - Trolig er det et funn fra jernalderen, sier arkeolog Keth Lind.

23.06.05 14:21

Andøy lensmannskontor anser ikke at funnet av hodeskallen er en sak for dem, men at det dreier seg om et kulturminne. Fylkesarkeologen i Nordland er orientert om funnet, og ved Universitetet i Tromsø ser de fram til å studere hodeskallen og funnstedet nærmere.

- Interessant funn
- Det er et interessant funn som må undersøkes nærmere. Trolig kan det dreie seg om en gravplass fra jernalderen, sier arkeolog Keth Lind ved Universitetet i Tromsø til TV 2 Nettavisen.

Hun opplyser at det er gjort flere funn fra jernalderen på Andøy.

Skal kartlegges
Det var da Andøy Energi AS skulle legge ny strømkabel til Stave at hodeskallen på Andøy kom for en dag. Nå er gravearbeidet stoppet inntil videre, skriver Andøyposten.

- Vi skal forsøke å kartlegge hva dette funnet er. Det kan dreie seg om et kulturminne, for eksempel en omkringliggende gravplass eller en flatmarksgrav. Det kan være en grav fra førkristen tid også, sier Geir Davidsen i Nordland fylkeskommune til avisa.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag