RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lae: - Uvirkelig og tragisk

Foto: Hege Kristin Ulvin
Sist oppdatert:
TØYEN (TV 2 Nettavisen): Byrådsleder Erling Lae (H) reagerte med en blanding av raseri og avmakt da han fikk høre om det dramatiske ranet på Munch-museet søndag formiddag.

Byrådslederen var rask til å ta turen til Munch-museet da nyheten om ranet kom, og Lae tilbrakte store deler av ettermiddagen søndag ved museet.

- Dette er tragisk og jeg reagerer med en blanding av raseri og avmakt. Dette er uvirkelig. Slikt skjer jo bare ikke. Mine tanker går også til dem som ble truet med våpen, sier Lae til TV 2 Nettavisen.

Han sier han har et inderlig sterkt ønske om at ranerne blir tatt raskt og at maleriene kommer tilbake der de skal være. De vil gi innbyggerne i Oslo en trygghetsfølelse.

- Hva betyr det for Oslo at slikt skjer?

- Dette viser at noe av uskylden ved Oslo er borte, men forhåpentligvis rokker ikke dette ved følelsen av Oslo som en trygg by, sier han.

- Hva betyr Munch-museet for Oslo?

- Munch er sannsynligvis den mest kjente nordmannen som noensinne har levd. Munch-museet og disse to maleriene er av de fremste og mest berømte symbolene for Munch, men også for Oslo, sier Lae.

Lae har i formiddag hatt møte med museumsdirektør Gunnar Sørensen for å få en gjennomgang av det som er skjedd. Munch-museet er eid av Oslo kommune.

- Bystyret har tidligere bevilget 50 millioner kroner til løpende oppgradering av Munch-museet, inkludert tyverisikring og bedre lagring av bildene. Men det er forskjell på tyveri og ran. Dette var jo et ran, og det er det mye vanskeligere å gardere seg mot, sier Lae til NTB.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere