Lærer siktet for drap på mor

Foto: Marianne W Rom (Vestby Avis)

Mannen (36) som nå er siktet for drap på sin mor i Vestby ringte selv politiet og varslet om ugjerningen.

22.04.09 21:17

Klokka 13 onsdag ble politiet i Follo oppringt av en person som sa han hadde tatt livet av sin sterkt pleietrengende mor. Da politiet rykket ut til stedet, en tomannsbolig i Son i Vestby kommune i Akershus, fant de den nå drapssiktede mannen utenfor boligen, mens moren ble funnet død innenfor.

Hva som ledet til drapet, er ennå ikke kjent.

- Det er altfor tidlig å si. Nå må vi snakke med mannen først, og gjennomføre en del undersøkelser, sier lensmann John Erik Veseth i Vestby til Nettavisen.

Jobbet som lærer
Ifølge Østlandets Blad er den drapssiktede mannen (36) lærer. Det bekrefter rektor ved den aktuelle skolen overfor avisa. Den drepte moren var i slutten av 50-årene. Ifølge VG Nett ble hun funnet på soverommet.

Mor og sønn bodde sammen på adressen i Store Brevik i Son, skriver Vestby Avis på nett.

Politiet vet ennå ikke hvordan kvinnen ble drept.

Besøk av namsmannen
Ifølge Østlandets Blad hadde namsmannen et ærend på adressen klokka 10 onsdag. Bakgrunnen var en kjennelse i Follo tingrett. Ifølge TV 2 skal det ha dreid seg om en begjæring om utkastelse. Den nå drapssiktede mannen og namsmannen ble enige om at sistnevnte skulle komme tilbake klokka 13. Klokka 12.57 ringte 36-åringen og fortalte at han hadde drept moren sin.

Dette opplyste lensmann John Erik Veseth, som også er namsmann, på en pressekonferanse onsdag ettermiddag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.