*Nettavisen* Nyheter.

Lærer våpenbruk i valgfag

I valgfaget heimevernsungdom som planlegges ved Vestvågøy videregående skole i Tromsø til høsten, får elevene opplæring i både våpenbruk og sluttet orden.

22.02.05 19:24

Rektor ved skolen Arve Engum, bekrefter overfor VG Nett at skolen planlegger å tilby heimevernsungdom som valgfag.

Ifølge Lofot-Tidende skal instruktørene lønnes av Heimevernet (HV). Elevene som er fra 16 år og oppover får tjenestegodtgjørelse fra HV, og skal undervises i blant annet våpentjeneste, feltliv, sambandstjeneste, sluttet orden og informasjon om Forsvaret.

- De skal i første rekke lære om sikkerhetsbestemmelsene og forsvarlig håndtering av våpen. Men de vil etter hvert også sannsynligvis få skyte med skarpt på skytebanen, med salongrifle, opplyser rektor Engum.

Leder av Sosialistisk Ungdom (SU), Audun Herning, mener det nye valgfaget sender helt gale signaler til ungdommer i en skolesituasjon.

- Vi er imot enhver form for militarisering av skolen. Dette valgfaget vil normalisere våpen, og normalisere det å være i en militær situasjon. Det blir veldig, veldig feil. Skolen skal ikke lære elevene å skyte, men lære dem å lese, sier SU-lederen til VG Nett.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.