Lærere bruker 800.000 på kurs

Olav Duun videregående skole i Nord-Trøndelag bruker opp mot 800.000 kroner på et personalseminar i Amsterdam.

De første reiste allerede tirsdag kveld, skriver Namdalsavisa. Rektor Joar Grande synes dette er fornuftig bruk av penger.

- Dette er på en måte et strategiseminar der vi tar mål av oss å utvikle Namsosmodellen videre. Og det gjør vi best ved å komme oss ut av de lokalene vi går i til daglig, sier Grande til lokalavisen.

Han mener Amsterdam-turen er en god investering for skolen på sikt og vil komme elevene til gode i form av enda bedre undervisning. Pengene som brukes på Amsterdam-turen går ikke ut over undervisningen eller andre ting ved skolen, forsikrer rektoren.

De ansatte ved Grong videregående skole (GVS) i samme fylke var tidligere i år i Hellas i år, i fjor var de i Praha på personalseminar, og tidligere har Dublin vært reisemål.

- Turen til Hellas betalte skolen i sin helhet. Til sammen kostet den ni dager lange turen 300000 kroner for 38 ansatte. Åtte av disse dagene brukte vi til kurs i systematisk elevutvikling i regi av Høgskolen i Agder, sier rektor Torbjørn Østerås ved GVS til Namdalsavisa, og legger til at skolen betalte halvparten av kostnadene når de reiste på personalseminar til Praha og Dublin. Resten betalte de ansatte selv.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.