RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Shutterstock/Nettavisen)

Lager Norges største IT-selskap

EDB og ErgoGroup slår seg sammen.

Styrene i EDB Business Partner ASA og ErgoGroup AS er enige om å anbefale sine aksjonærer at EDB og ErgoGroup slår seg sammen for å danne et ledende nordisk IT-selskap, med kapasitet til økt organisk vekst og finansiell styrke til å kunne utnytte strategiske og strukturelle muligheter. Det kommer frem i en pressemelding.

Sammenslåingen av de to IT-selskapene, betyr samtidig at de to statseide selskapene Posten og Telenor vil eie Norges største iT-selskap. Telenor er storeier i EDB, mens Posten eier Ergo. Telenor vil eie 27,2 prosent av det sammenslåtte selskapet.

- Posten har utviklet ErgoGroup til en sterk aktør i det nordiske IT-tjenestemarkedet. For å oppnå fortsatt vekst og skalafordeler er en sammenslåing av ErgoGroup og EDB industrielt riktig løsning. Vi vil få en norskbasert tjenesteleverandør som har de beste forutsetninger for å hevde seg i konkurransen med internasjonale aktører i det nordiske markedet,” skriver konsernsjef Dag Mejdell i Posten Norge i en melding.

- Vi har lenge sagt at Telenor vil støtte en god og langsiktig industriell løsning for EDB Business Partner. Denne transaksjonen er en utmerket mulighet til å skape en betydelig spiller i dette markedet. Slik vi ser det vil sammenslåingen være gunstig for EDB og selskapets aksjonærer,” skriver Jon Fredrik Baksaas, konsernsjef i Telenor.

Henter 1 milliard
Som en del av avtalen mellom de to selskapene vil det sammenslåtte selskapet gjennomføre en emisjon på inntil 1,0 milliarder kroner etter gjennomføringen av transaksjonen for å styrke den kombinerte balansen og gi strategisk og finansiell fleksibilitet fremover.

Styret i det sammenslåtte selskapet vil vurdere og vedta endelig størrelse og struktur på aksjeemisjonen. Telenor vil delta i emisjonen for å opprettholde sin pro rata eierandel i det sammenslåtte selskapet. Som en del av transaksjonen har Posten forpliktet seg til å redusere sitt eierskap i det sammenslåtte selskapet til maksimum 40 prosent innen to år etter gjennomføringen av transaksjonen for å øke likviditeten i aksjen, heter det i meldingen.

Generalforsamlingene er planlagt avholdt i begynnelsen av juli 2010, og transaksjonen er forventet gjennomført i fjerde kvartal 2010. I mellomtiden vil EDB og ErgoGroup bli ledet som separate selskaper.

Får Ergo-sjef
Styrene i EDB og ErgoGroup har foreslått at Arve Johansen, styreformann i EDB, blir styreformann i EDB ErgoGroup, og at Terje Mjøs, konsernsjef i ErgoGroup, blir utnevnt til konsernsjef i det sammenslåtte selskapet.

Hovedkontoret til EDB ErgoGroup vil ligge i Oslo. Det sammenslåtte selskapet vil ha omtrent 10.000 ansatte fordelt på 135 kontorer i 16 land.

Slik blir avtalen:
* EDBs aksjonærer vil eie 53,0 prosent av det kombinerte selskapet, fullt utvannet.

* Posten vil motta 81.064.078 nye aksjer i EDB, tilsvarende 47,0 prosent av det kombinerte selskapet, og blir største aksjonær. Posten har forpliktet seg til å redusere sitt eierskap i det sammenslåtte selskapet til maksimum 40 prosent innen to år etter at fusjonen er gjennomført.

* Etter transaksjonen vil det sammenslåtte selskapet gjennomføre en emisjon på inntil 1,0 kroner.

* Det midlertidige navnet på det sammenslåtte selskapet er EDB ErgoGroup ASA.

* Transaksjonen forventes å gi årlige synergigevinster på 250-350 millioner kroner.

* EDB og ErgoGroup hadde en samlet omsetning i 2009 på 12,7 milliarder kroner.

Nøkkelfakta om det sammenslåtte selskapet:
* Norges største IT-selskap.

* Nest største leverandør av IT-tjenester i Norden.

* Betydelig tjenesteleverandør i Sverige.

* Stor kapasitet innen voksende segmenter.

* Langt og solid samarbeid med nordiske kunder muliggjør vekst.

* Finansiell styrke med plattform for videre ekspansjon.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere