RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Mona Lindseth/Bygdeposten

Laila (28) fikk endelig drømmebeskjeden

Sist oppdatert:
UDI gir både oppholdstilatelse og familiegjenforening til Laila Navurd.

MODUM (Bygdeposten): I går kom endelig gladmeldingen fra UDI, og Laila kan helt lovlig ta med seg begge sine barn hjem til Åmot.

Laila Navrud befinner seg for tiden i hjemlandet, der hennes far har vært syk. Laila måtte reise for å ta seg av sønnen Kheo som har bodd hos besteforeldre.

Cirka klokka 14.00 i mandag fikk familiens advokat Arne Seland gladmeldingen fra UDI om at saken nå endelig har løst seg.

- De ringte meg og fortalte at Laila har fått både oppholdstillatelse og familiegjenforening samt at papirene er postlagt, sier en svært fornøyd Seland til Bygdeposten.

Avventende jubel
Ole Kristian Navrud virker svært glad og lettet da Bygdeposten tar kontakt mandag ettermiddag. Likevel er han noe avventende.

- Denne gangen har det jo faktisk gått så fort som UDI lovet, og derfor har jeg en liten følelse av at det ikke er helt sant ennå. Jeg venter nok til jeg får papirene i hånd før jeg jubler veldig hardt, sier han.

Det mener advokaten at han ikke har grunn til. – Da UDI faktisk ringer meg og sier at dette er i orden kan Ole Kristian trygt slippe jubelen løs. Denne saken er nå avgjort til det beste for alle parter, sier Seland.

- Det er klart at dette er et eneste stort ja. Nå holder planen om hjemreise for Laila 11. november og det vil for første gang bli en god jul for hele familien hjemme på Åmot, sier Ole Kristian.

Skal feires
Han kan love at oppholdstillatelsen og familiegjenforeningen skal feires når Laila kommer hjem med begge barna.

- Da blir det kake og store smil. Følelsen av at jeg skal få lov til å ha familien hjemme igjen kan rett og slett ikke beskrives. Det er herlig, sier Ole Kristian Navrud.

Fornøyd ordfører
Modum-ordfører Terje Bråthen har engasjert seg i saken i lang tid, og er svært tilfreds når det hele endelig har løst seg.

- Dette er utelukkende positivt, og jeg vil ønske familien lykke til, sier Bråthen.

- Jeg er glad for at det hele har gått i orden. Vi får en ny moing som forhåpentligvis vil få det godt hos oss, og jeg håper han kan få en hverdag lik andre unge moingers, legger ordføreren til.

Både advokat Arne Seland og ordfører Terje Bråthen peker på at denne saken viser at samfunnet fungerer.

- Det at folket og media når fram i et sterkt byråkrati er positivt, og jeg er svært glad for at denne familien nå vil klare seg uten advokat, sier Seland.

- Jeg er glad det er sånn at folkelig engasjement har en mulighet for å bli lyttet til helt opp til statsministernivå. I Norge skal det lønne seg å engasjere seg, noe det har gjort i denne saken, sier Terje Bråthen.

Les flere saker fra Bygdeposten her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere