RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Laksefisker funnet død

Sist oppdatert:
I over én uke har leteaksjonen etter 41-åringen fra Stavanger pågått langs Namsen. Tirsdag ble han funnet midt i Grong.

- Han ble funnet i dag klokken 15.47 i elva under Mediå bru i Grong sentrum, sier operasjonsleder Jan Tore Tiltnes ved Nord-Trøndelag politidistrikt til Nettavisen.

7. juni veltet robåten som 41-åringen rodde. En fransk fisker, som også satt i båten, klarte å redde seg i land. 41-åringen forsvant imidlertid i den strie strømmen i elva Namsen.

Mannen havnet i elva mellom 800 og 1000 meter nord for Mediå bru, der han ble funnet tirsdag.

- De har søkt med undervannskamera, dykkere og bakkemannskap i området i dag, sier Tiltnes. Det var altså under denne leteaksjonen mannen ble funnet.

Ifølge Namdalsavisa er den døde Rune Jon Berger. 41-åringen er identifisert av pårørende.

Manglet redningsvest
Berger hadde ikke redningsvest på seg da han ble funnet. Lensmann Herolf Nordaune i Grong sier at bruk av redningsvest er den eneste måten å overleve på hvis man faller i Namsen.

- Jeg vil henstille til alle som fisker laks i Namsen å ha på seg flytevest. Det er eneste sjansen man har når det er under 10 grader i vannet. I går var det under 8 grader, sier Nordaune.

Det var sterk strøm i elva da Berger forsvant 7. juni. Siden da har vannføringen økt, for deretter å avta de siste dagene.

Funnet med vannkikkert
- Han ble funnet av Grong Røde Kors som gjennomførte søk med vannkikkert akkurat der, sier Nordaune. Mannen lå på to, tre meters dyp rett under brua. Det har tidligere blitt gjennomført grovsøk under brua, men tirsdag ble det gjennomført et finsøk.

- Det er godt for pårørende at han er funnet, men også for oss som føler et ansvar for å finne ham, sier lensmannen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere