Gå til sidens hovedinnhold

Laksegigant byr 11,8 milliarder kroner for konkurrent

Laksegiganten Salmar har lagt inn et bud på 11,8 milliarder kroner på Norway Royal Salmon (NRS). Budet er 12,5 prosent høyere enn budet fra NTS.

– Salmar har til hensikt å fremsette et frivillig kontanttilbud om å kjøpe alle utestående aksjer i Norway Royal Salmon (NRS), opplyser det Witzøe-kontrollerte selskapet Salmar i en børsmelding fredag.

I meldingen kommer det fram at budet er på 270 kroner per aksje. Tilbudet verdsetter selskapet til om lag 11.764 millioner kroner. Ifølge Finansavisen er budet 12,5 prosent over budet fra havbrukskonsernet NTS.

«Norway Royal Salmon og Salmar har flere overlappende industrielle aktiviteter, både i Nord-Norge, Vestfjordene på Island og offshore. En sammenslåing vil gjøre det mulig å realisere store synergier», skriver Salmar i meldingen

Akseptgraden er satt til 50 prosent – tilbudsperioden er fire uker.

– Vi har et forbehold om minst 50 prosent oppslutning, så blir det opp til aksjonærene i NRS å vurdere budet vi fremmer, som i dag er det høyeste budet. Vi mener at Salmar og NRS hører veldig godt sammen, og at det er store synergier. Vi mener at mye av kulturen NRS har, er mye av den samme som vi har i Salmar. Vi mener at budet er godt både for aksjonærene i Salmar, og aksjonærene i NRS, sier Salmars finansdirektør Trine Sæther Romuld til Dagens Næringsliv (DN).

E24 har vært i kontakt med styremedlem i NRS, Karl Johan Bakken, men han ville ikke si annet enn at «styret vil avgi en uttalelse om budet fra Salmar snarlig».

NRS-aksjen avsluttet til kurs 243 kroner torsdag. Klokken 11 fredag hadde kursen steget 13,5 prosent, til 276.

(©NTB)