*Nettavisen* Nyheter.

Lamaen Martin fortsatt savnet

Foto: WERNER NOSKO (EPA/APA)

Lamaen Martin er fortsatt på frifot i Bymarka i Trondheim. Matmor Vibeke Støren ber folk som ferdes i området om hjelp.

- Martin er ikke farlig i det hele tatt, så jeg håper folk tar kontakt dersom de ser ham, sier Vibeke Støren til TV 2 Nettavisen.

Så på bærplukker
Lamaen stakk fra familiegården i Trondheim forrige torsdag, og siden har både familien og andre deltatt i letingen etter det eksotiske dyret.

Opptil flere ganger er dyret blitt observert i Bymarka, senest lørdag da han lenge sto og så på en bærplukker. Men han ble skremt av en jogger som kom løpende forbi.

- De siste to dagene har det ikke kommet inn noen meldinger fra folk som har sett ham, så jeg antar at han har laget seg et hjemmeområde hvor han holder seg for seg selv, sier Støren.

- Ikke skrem ham
Martin er knapt et år, og kom til gården bare tre dager før han ble stakk av. Nå setter eieren sin lit til trønderne som benytter seg av friluftsområdet.

Hun ber folk som ser ham om å være tålmodig. Martin er nemlig lettskremt. .

- Jeg håper de som oppdager ham bare setter seg ned, og så ringer politiet som har nummeret mitt. Deretter vil vi nærme oss veldig forsiktig, ha med godbiter og så håper jeg han vil komme til oss, sier Støren til TV 2 Nettavisen.

Ordentlig klemmedyr
Gemyttmessig karakteriserer hun lamaen Martin som en blanding mellom hest og en hund, og han er særlig glad i barn.

- Han har så god pels, og er et ordentlig klemmedyr. Vi savner ham, og håper at han snart kommer til rette, sier matmor.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.