*Nettavisen* Nyheter.

Lamborghini-kollisjon i retten

Hakon Paulsen krever forsikringsselskapet sitt for en million kroner etter at han for to år siden toltalvraket sin Lamborghini Diablo i Skjeberg.

14.01.04 10:26

Ifølge Sarpsborg Arbeiderblad nekter forsikringsselskapet Gjensidige Nor å utbetale forsikringssummen fordi de mener Paulsen har opptrådt grovt uaktsomt bak rattet natten ulykken fant sted, den 30. september 2001.

En sakkyndig i den sivile rettssaken som startet i Sarpsborg Tingrett onsdag, har gjort beregninger som viser at bilen skal ha holdt en fart på 179 km/t.

Dette benekter Paulsen.

Bileieren sier ulykken fant sted som en følge av en nedbremsning etter at han skimtet en elg like foran seg.

Gjensidige Nor mener Paulsen med vilje har gitt uriktige opplysninger i saken.

- Sammen med den ekstremt høye farten forut for ulykken, gir dette grunnlag for ikke å utbetale noe som helst av forsikringssummen, sier saksøktes prosessfullmektig, advokat Kjell Mandal.

Paulsens prosessfullmektig, Linda Solberg, står fast på at Paulsen ikke har opptrådt grovt uaktsomt og benekter at han skal ha forsøkt å gi forsikringsselskapet uriktige opplysninger. De krever en forsikringssum på 1.025.000 kroner.

Paulsen stilte med ett vitne i retten i går – en kvinnelig passasjer som var med på bilturen. Kvinnen hevder hun ikke reagerte på farten og at den maksimalt kan ha vært 100-120 km i timen. Hun innrømmer derimot at hun var «middels beruset» under kjøreturen, skriver Sarpsborg Arbeiderblad.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.