Landbruksministeren om svinedokumentar: – Jeg er opprørt og sint

Landbruks- og matminister Olaug Vervik Bollestad (KrF) vil ha et møte med svineprodusentene og Mattilsynet etter avsløringene i en dokumentar på NRK onsdag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Landbruks- og matminister Olaug Vervik Bollestad (KrF) vil ha et møte med svineprodusentene og Mattilsynet etter avsløringene i en dokumentar på NRK onsdag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)

Forholdene som ble avdekket hos flere norske gårder i en dokumentar på NRK, gjør landbruksminister Olaug Vervik Bollestad (KrF) opprørt.

– Jeg er opprørt og sint. De uakseptable forholdene i svineproduksjonen som Brennpunkt avdekker, gjør meg uvel og skuffa. Dyreplageri er et lovbrudd og skal slås hardt ned på, sier Bollestad i en kommentar til dokumentaren, som ble sendt onsdag.

Bollestad slår fast at dyr i Norge ikke skal lide.

– Filmen viser dårlige holdninger og en forkastelig ukultur hos dem som har slike forhold i fjøset sitt. Bønder som ikke behandler dyrene sine bra, har ikke noe i landbruket å gjøre, understreker hun.

Bollestad vil nå ta initiativ til et møte med næringen.

– Det er viktig for meg at både myndighetene og næringen nå fortsetter arbeidet for å hindre at bønder behandler dyrene på en uforsvarlig måte. Jeg vil be om et møte så fort som mulig med næringen og Mattilsynet for å drøfte hva vi ytterligere skal gjøre for å unngå slike forhold, sier hun.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.