RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Landets griskeste fotoboks

Sist oppdatert:
Denne tunnelen ga statskassen over sju millioner i tilskudd i fjor. Se hvilken.

(iBergen.no) Ikke en gang et stort blått advarselsskilt ved inngangen til tunnelen er nok til å stoppe de verste råkjørerne på landets mest inntektsbringende kilometer. Fem millioner kjøretøy passerte i fjor gjennom Fløyfjellstunnelens to løp, skriver Vegen og Vi. Tusenvis av disse måtte lette på lommeboken etter å ha blitt fotografert av de to boksene i tunnelen.

Her kan du se hvor det er fotobokser

Landslagskapteinen røk til
Landslagskaptein og kaptein på Brann, Martin Andresen, var en av dem som røk til i en av fotoboksene i tunnelen i Bergen i fjor.

I sin sølvgrå Volkswagen Touareg fliste han opp i 126 km/t i 80-sonen i det nordgående løpet i mars, ble blinket og mistet førerkortet. Han måtte også møte i retten og stod i fare for å bli fengslet.

I retten forklarte Andresen at han ikke hadde spesielt dårlig tid, men at han satt helt i sine egne tanker da han suste gjennom tunnelen.

- De to punktene (boksene) i nordgående løp hadde 5300 forenklede forelegg sammenlagt i 2005. Det gav ca 8,5 millioner til statskassen, sier trafikkoordinator i Hordaland politidistrikt, Inge Nordstrønen til iBergen.no.

Sju mill i fjor
Tallene for 2006 viser at folk er blitt snillere med gasspedalen, men likevel betaler mange av oss en frivillig skatt til staten.

- I det nordgående løpet ble det tatt inn sju millioner i forenklede forelegg i fjor. Så langt i år er tallet 2,7 millioner for det nordgående løpet, sier Nordstrønen, som legger til at det totalt er hentet vel 16 millioner fra fotoboksene i Hordaland.

Noe av årsaken til at akkurat Fløyfjellstunnelen topper den norske statistikken, er at fotoboksene stort sett er operative hver eneste dag. Ifølge Vegen og Vi er de digitale kameraene installert 231 døgn i året.

Men det er ikke snakk om overvåking - du blir nemlig ikke oppdaget av kameraet før det flasher i blitsen.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere