Gå til sidens hovedinnhold

Lang krangel bak drapet

Knivangrepet mot 16-åringen hadde ikke noe med nødverge å gjøre, mener politet. Drapssiktede og offeret har i lang tid ligget i konflikt med hverandre.

Den nå drapssiktede 18-åringen og offeret (16) hadde en høylytt krangel i forkant av drapet som ble begått på barnevernsinstitusjonen i Nannestad torsdag.

Den siktedes advokat, Abid Raja, hevder drapet dreier seg om nødverge fra 18-åringens side.

– Jeg kan ikke gå dypt inn i konflikten. Men det har nok vært tilspisset tidligere også, sier Raja til TV 2.

18-åringen har i avhør innrømmet at han gikk til angrep med kniv, men erkjenner ikke straffskyld.

Politiinspektør Fredrik Rieber-Mohn er ikke enig med advokat Raja i at drapet dreier seg om nødverge.

– Slik siktede beskriver hendelsen i sin egen forklaring, oppfatter vi det ikke som nødverge. Men det kan ha vært krangel mellom de to i lang tid, sier han og legger til at han oppfatter krangelen som en personkonflikt.

Sammensatt årsak
Rieber-Mohn forteller at bakgrunnen til krangelen er sammensatt.

– Det er nok noe som har foregått i uker eller måneder og har nok mange årsaker. Politiets privilegium i denne saken er at det var mange vitner. Dermed føler vi at vi har et godt bilde av hendelsesforløpet, påpeker han.

I – Søsteren sov
Det var totalt syv mennesker til stede i huset da drapet skjedde, inkludert gjerningsmann, avdøde og to ansatte. Ifølge TV 2 skal en av de ansatte ha forsøkt å gå i mellom 18- og 16-åringen i forkant av drapet.

Også offerets 17 år gamle søster hadde tilhold ved institusjonen.

– Det jeg fikk vite i dag morges tilsier at hun sov da det skjedde. Ellers vet vi ikke noe mer om hendelsesforløpet. At noe sånt skjer er dypt tragisk, sier direktør i barne-, ungdoms- og familieetaten i region øst, Pernille Pettersen Smith.

Reklame

Kutt den skyhøye strømregningen: Slik får du billigst og best varempumpe