RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lang ventetid for misbrukte barn

Sist oppdatert:
Barn som er psykisk syke, blant annet på grunn av seksuelle overgrep, må i gjennomsnitt vente 103 dager på hjelp fra Helse Vest.

Det viser oktobertallene for Helse Vest, skriver Bergens Tidende. Blant pasientene som må vente i månedsvis på behandling, er også barn og unge som er blitt psykiske syke på grunn av alvorlige spiseforstyrrelser.

Informasjonsdirektør Bjørg Sandal i Helse Vest innrømmer at ventetiden er for lang, og opplyser at målet nå er å få ned ventetiden for pasienter med psykiatriske eller somatiske lidelser skal ned til 85 dager før nyttår.

Avdelingsoverlege Eli Knudsen Ingnes ved Betanien i Fyllingsdalen er en av de fremste behandlerne av barn med psykiske lidelser. Hun sier at den lange ventetiden ikke er gunstig, spesielt ikke for barn.

- Raskest mulig behandling er selvsagt det beste. Det har størst betydning for de minste barna, for de er i rask utvikling, sier Ingnes til avisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere