RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Langemyhr-krav på 2,7 mill.

Harald Langemyhr
Harald Langemyhr Foto: TV 2 Nyhetene
Sist oppdatert:
Byggmester Harald Langemyhr skylder 38 østeuropeiske arbeidstakere over 2,7 millioner kroner i uoppgjort lønn, overtid og feriepenger.

Det har Oslo Bygningsarbeiderforening regnet ut på bakgrunn av rekonstruerte timelister helt fra 2007. Gjenpart av kravet mot den omstridte entreprenøren blir nå oversendt Oslo kommune som byggherre.

Tidligere har det kommet fram at det skal være utbetalt 1,8 millioner kroner i lønn til nåværende ansatte.

Er ikke ferdig
- Men av dette beløpet gjelder bare litt over 500.000 kroner etterbetaling av lønn til våre medlemmer. Det er dermed fortsatt et uoppgjort krav på over to millioner kroner som skal fordeles på 38 tidligere og nåværende ansatte. Langemyhr er derfor ikke ferdig med dette, sier Kjell Skjervø i Bygningsarbeiderforeningen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Han opplyser at det vil bli beregnet krav for ytterligere 30 arbeidstakere som er organisert i foreningen.

De fleste av de øst-europeiske arbeiderne befinner seg nå i hjemlandet. Det har derfor vært en komplisert jobb å rekonstruere timelister fra lang tid tilbake.

Ifølge Oslo Bygningsarbeiderforening ble lønningene til Langemyhrs østeuropeiske ansatte basert på 37,5 timers uke, mens de i virkeligheten vanligvis jobbet mellom 57 og 60 timer i uka. De fleste skal ha hatt mellom 17 og 20 timer overtid per uke.

700 timer overtid
I ett av tilfellene skal en ansatt ha jobbet 700 timer overtid i løpet av 10 måneder. I tillegg har det vært ubetalt pendling til Tønsberg. Der har de ansatte blitt trukket tusenvis av kroner i lønn for et kummerlig husvære, som ifølge Bygningsarbeiderforeningen ikke skal ha kostet Langemyhr selv fem øre.

For enkelte av arbeiderne er det snakk om over 170.000 kroner i uoppgjort lønn og feriepenger.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere