RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Langt mellom politibåtene

Sist oppdatert:
Hvert femte politidistrikt langs kysten eier ikke politibåt. Mange steder er det fritt fram for syndere på kjøl.

Det er i Nord-Norge og på Vestlandet det er lengst mellom blålysene i bølgene. Kystbyer som Bodø, Trondheim, Ålesund og Haugesund er alle uten egen politibåt som kan drive kontroll med småbåttrafikken om sommeren.

- Når det gjelder atferd og promille så har vi ikke kontroller på sjøen siden vi ikke har noe redskap å komme oss ut med. Det blir litt vanskelig å svømme ut, sier politioverbetjent Arne Engtrø ved Sør-Trøndelag politidistrikt til TV 2 Nyhetene.

I Trondheim har sparekniven gjort at de må prioritere patrulje på land.

Må spare
Flere politidistrikt opplyser til TV 2 at de må leie inn båter fra brannvesen, heimevern og naturoppsyn dersom de har akutt behov for båt. Mange distrikter har prioritert bort båten for å få budsjettet til å gå i null.

I Bodø ble politibåten solgt på auksjon i fjor, det samme har skjedd flere andre steder i landet.

Lei villmenn på sjøen
- Det er de som driver tullkjøring og skal bruke opp mest mulig bensin som er verst, sier skipper Elias Viddal på hurtigbåten MS «Romsdalsfjord» i Ålesund.

Han har daglig nærkontakt med villmannskjørerne på fjorden og etterlyser egen båt til politiet også på Sunnmøre. I dag må politidistriktet der leie båt i akutte tilfeller, penger til småbåtkontroll har de ikke.

- Nå har vi jo et fond som passerer hundrevis av millioner, da må vi vel kunne ta oss råd til å ha små hurtiggående politibåter ved byene lands kysten, sier en oppgitt skipper Viddal til TV 2.

Fakta

Disse politidistriktene opplyser at de ikke eier egen båt:

Vest-Finnmark, Midtre Hålogaland, Salten, Nord-Trøndelag, Sunnmøre, Haugaland og Sunnhordland.

Øst-Finnmark og Sør-Trøndelag har båt, men bruker den sjelden til småbåtkontroll.

Innlandsdistriktet Gudbrandsdalen har naturlig nok ikke båt, men det er politibåt både på Mjøsa og innsjøene Tyrifjorden og Øyeren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere