RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lars Monsen mer pop enn Ronaldo

Foto: Knut Fjeldstad / Hugo Philpott (Scanpix)
Men han bryr seg sannsynligvis ikke.

(iOslo.no) Oslomannen og eventyreren Lars Monsen (44) har en stor fanskare over det ganske land. Faktisk er han mer populær på Facebook enn Manchester United-yndlingen Christiano Ronaldo har over hele verden.

En ny applikasjon på Facebook tillater medlemmene å være fans av både tv-programmer, enkeltpersoner eller band. Her har Lars Monsen slått seg stort opp, og har samlet ikke mindre enn 21.972 fans. Fotballstjernen Ronaldo har bare 21.234. Dette til tross for at portugiseren har fans over hele verden, mens Monsens tilhengere sannsynligvis hovedsakelig begrenser seg til nordmenn.

Tror ikke Lars bryr seg
- Dette er veldig, veldig hyggelig, men jeg tror ikke Lars er så opptatt av dette, sier daglig leder og styreformann i Larsforlaget Erik Pettersen til iOslo.no.

Han forteller at han tror populariteten kommer av Monsens enkle måte å være på, hans soliditet og at han er en beskjeden og skikkelig mann.

Monsen selv er for tiden opptatt med hundekjøring i Finnmarksløpet, et 100 mil langt løp.

Pettersen tror også at noe av årsaken til populariteten er at nordmenn finner villmarksmannens staute og nesten gammeldagse holdning til livet befriende.

- Ny trend
- Vi merker at det er en trend som går mer og mer i retning av natur og friluft. Vi har kjempepågang fra unge mennesker, både skoleklasser og enkeltpersoner, sier Pettersen.

Han forteller at Monsen svarer på de henvendelsene han klarer, men at han ikke har mulighet til å svare på alt.

- Noe er nødt til å glippe, for han skal jo gjøre mer enn bare å sitte foran pcen, sier han.

4000 døgn i sovepose
Ifølge styreformannen har villmarksmannen opplevd et utrolig trykk, og han får daglig flere forespørsler fra næringslivet og organisasjoner som ønsker 44-åringen som foredragsholder.

På hans egen hjemmeside står det at Monsen har omtrent 4000 overnattingsdøgn i sovepose. Dette tilsvarer nesten elleve hele år, hvor hver eneste natt er tilbrakt i naturvarianten av sengetøy.

Så godt likt er Lars Monsen at han har fått sin egen fanside på internett, à la den Chuck Norris har hatt i lengre tid. Her kan du finne vitser av typen «Lars Monsen kan selge skinnet før bjørnen er skutt» og «Kompasset viser ikke nord. Kompasset viser Lars Monsen».

Les flere nyheter fra iOslo.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere