*Nettavisen* Nyheter.

Låser automatene for skoleungdom

At skoleungdommer spiller vekk ukelønna si på spilleautomater er gammelt nytt. Nå innfører et butikksenter utenfor Bergen tidslås på sine automater for å få bukt med problemet.

25.01.06 12:15

I Knarvik senter utenfor Bergen har ungdommenes spill på automater ført til en livlig debatt. Senteret som er omkranset av en ungdomsskole og en stor videregående skole, har i mange år slitt med ungdommer som okkuperer automatene i friminuttene.

Det dukket også opp en ny og stor utfordring for senteret da det ble innført 18-årsgrense på automatene.

- Spesielt i storefri er det vanskelig å jage vekk ungdom under 18 år fra automatene. Vi har vektere og butikker som har ansvaret for automatene, men i storefri er det vanskelig å ha oversikten, sier senterleder Åge Torsvik til iBergen.no.

Tidslås ble løsningen
Etter en diskusjon mellom skolene, senterledelsen og butikkene i senteret, er det nå innført tidslås på spilleautomatene, skriver Avisa Nordhordland

- Nå kan en ikke spille på disse før skolen starter og heller ikke i storefri. Vi håper dette er et godt preventivt tiltak for å få bukt med problemet. De som eier automatene var med på idèen og var raskt ute og fikk montert en tidslås, sier Torsvik til iBergen.no

Video-overvåkning
På større kjøpesentre rundt Bergensområdet, har de satt iverk andre tiltak for å hindre at ungdom under 18 år bruker automatene. Både Bergen Storsenter og Oasen Bydelssenter i Fyllingsdalen har videoovervåkning av automatene.

- Her sitter det folk og følger med hele tiden og vi kan da sende bort vektere hvis vi har mistanker om at personene er under 18 år, sier senterdirektør på Bergen Storsenter, Ingunn Borgen Hansen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.