*Nettavisen* Nyheter.

Låst i håndjern - ringte politiet

Det blir ikke fest uten påsatt håndjern. Her er helgens politilogg.

28.01.08 08:38

(iOslo.no) Her er et utdrag av sakene Oslo-politiet har jobbet med siden fredag:

ØSTMARKA: Fredag kl. 13.13 fra Østmarka ved Skaperudtjern ble det meldt om en mann i en elektrisk rullestol som hadde falt ut av denne og ned en skråning på 3-4 meter. Rullestolen hadde landet på mannen. En ambulanse kjørte mannen til Ullevål sykehus. Skadeomfanget er ukjent.

ALNABRU: Kl. 15.28 fredag fra Strømsveien ved bomstasjonen på Alnabru fikk politiet melding om en katt som var påkjørt. Katten skulle fremdeles være i live. Da politiet kom til stedet, var katten død. Den ble kjørt til Veterinærhøyskolen.

OSLO SENTRUM: Fredag ettermiddag, kl. 15.38, ble det meldt om brann i en vaskemaskin i en leilighet i Torgata. Brannen ble slukket med et pulverapparat. Ingen ble skadet og det var ikke behov for evakuering av mennesker.

KEYSERLØKKA: Kl. 17.03 ble det meldt om et innbrudd i leilighet i Einarsvei på Keyserløkka. En rute var knust, men det så ikke ut som om noe var borte. Politiet tok en åstedsundersøkelse. Ingen gjerningsmenn pågrepet, men fire personer med sekk og mørke klær ble observert av naboer like før innbruddet ble meldt til politiet.

OPPSAL: Sent fredag kveld fikk politiet melding om en hund som løp omkring på Oppsal. Ut fra beskrivelsen var det inngitt en savnetmelding på hunden. Eieren ble varslet om i hvilket område hunden befant seg.

GRØNLAND: Natt til lørdag fikk politiet melding om to personer drev rundt og punkterte biler som sto i Åkerbergveien, omtrent ved Politihuset. Politiet kom fort til det aktuelle stedet og pågrep straks to personer som kunne knyttes til ugjerningen. Gjerningsmennene hadde angivelig brukt kniv til å kutte opp dekkene. Begge ble kjørt i arrest.

STOVNER: Lørdag formiddag hadde Trafikkstasjonen kontroll på Stovner. En bilfører kunne ikke fremvise førerkort og svarte uklart på spørsmål. Politiet ble tilkalt og føreren, en mann på ca. 25 år, innrømmet å ikke ha førerkort. Han ble anmeldt for dette. Mannen skulle egentlig ha tatt førerprøven kommende uke.

OSLO SENTRALBANESTASJON: Lørdag formiddag ble politiet oppmerksomme på en østeuropeisk bil som sto parkert ved Oslo S. Fra denne bilen lesset fører ut søppelsekker som var tapet igjen. Han leverte dem til biler som kom til stedet og fikk penger. Det viste seg at søppelsekkene inneholdt sement. Tollvesenet er kjent med denne virksomheten.

STOVNER: Kl. 15.29 lørdag ved Stovner senter Politiet kom over en bil som viste seg å være stjålet. Føreren av bilen, en mann 37 år, ble pågrepet og kjørt arresten. Bilen ble hentet av Viking.

ULLERN: Lørdag ettermiddag, kl. 16.54, ble det fra Ullern meldt om en mann som hadde kommet seg inn til dame på 90 år og stjålet penger. Mannen var sammen med en dame som spurte om hun kunne komme inn til fornærmede for å skrive en lapp til en nabo som ikke var hjemme. Fornærmede har anmeldt saken.

SMEDSTUA: Kl. 04.30 natt til søndag fikk politiet melding om en kvinne som lå på bakken ved Smedstua. Da politiet ankom, ble det straks fastslått at det ikke hadde skjedd noe kriminelt, men at kvinnen hadde falt og slått seg. Hun hadde trolig flere brudd, og patruljen opplyste det var meget glatt på stedet. En ambulanse hentet kvinnen.

SJURSØYA: Søndag formiddag ble det funnet fotspor som endte ytterst på en brygge på Sjursøya, det var ingen returspor. Sporene hadde blitt avsatt i løpet av natten/morgenkvisten. Ut ifra størrelsen på sporene så måtte det antas å være en mann og man fryktet at vedkommende hadde ramlet i sjøen. Oslo Brannvesen søkte med froskemenn i sjøen, politihelikopteret søkte i vannoverflaten, men ingen ble funnet. Til slutt fikk man kontakt med en mann som oppholdt seg på en lekter i fjorden, og han opplyste at det var han som hadde avsatt sporene. Leteaksjonen ble avblåst.

TORSHOV: Søndag kveld kom det en melding fra Edvard Griegs alle på Torshov om en mann som har vært på fest og fått påsatt håndjern. Disse klarte han ikke å få av seg og han hadde ingen har nøkkel. Da politiet kom for å "låse ut" mannen hadde han selv klart å frigjøre seg.

SAGENE: Fra Sagene skole kom det søndag kveld melding om skadeverk og det ble opplyst at flere vinduer var knust. Det ble også meldt om knuste vinduer på Sagene bad. Vitner hadde sett noen gutter løpe fra stedet, men ingen er foreløpig pågrepet for dette forholdet.

MOSSEVEIEN: Natt til mandag, kl. 01.40, oppdaget en politipatrulje at en bil de lå bak utover Mosseveien var meldt stjålet. Bilen ble stanset uten noen form for dramatikk. To personer ble pågrepet. Føreren hadde ikke førerkort, og det var også mistanke om kjøring i påvirket tilstand. Føreren av bilen forklarte at han hadde lånt bilen av en person han kjente.

Les flere nyheter på iOslo.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag