RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lastebåt på grunn

Sist oppdatert:
En lastebåt har i dag tidlig gått på grunn på Stord i Fitjar kommune, sør for Bergen. Seks personer er fremdeles ombord på skipet.

Lasteskipet «Frytind» gikk i dag tidlig på grunn på Stord nord i Fitjar kommune, og har en flenge i skorget som tar inn vann.

- Lasteskipet gikk på land klokka 05.05 så det smalt etter, opplyser Trond Friberg, operasjonsleder ved Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

- Mannskapet på seks, alle polakker, befinner seg fortsatt ombord i skipet, men ingen er skadet. Forholdene tatt i betraktning har de det alldeles utmerket fysisk, sier Friberg.

Kystvakten har to skip er på stedet, en redningsbåt og en slepebåt.

Flengen i skipet befinner seg under vannlinjen og er omlag en halv meter. Lasteskipet tar inn vann, men i øyeblikket blir det pumpet mer vann ut av skipet enn det som kommer inn, ifølge politiet. Dykkere er på stedet og vurderer om skaden på skipet må reparers før båten kan bli slept til havn.

Været er stille og pent vær i området, og det er heller ikke meldt om oljelekkasje.

- Det er for tidlig å si noe om årsaken til at båten gikk på land, men mannskapet vil rutinemessig bli alkotestet og avhørt i nær framtid, opplyser Friberg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere