*Nettavisen* Nyheter.

Lastebåt trukket av land

Foto: Per Sund Lindtner (Karmsundet.com)

Ingen kom til skade da frakteskipet M/S «Tananger» gikk på grunn ved Sveio i natt.

02.01.07 12:12

(iBergen.no) : Ulykken skjedde mellom klokken to og halv tre i natt. Skipet gikk på grunn på Ildholmen i Buafjorden, nær Sveio helt sør i Hordaland.

– Båten står godt på skjæret. Den tar ikke inn vann, og det er ikke fare på ferde, sa redningsleder Anstein Nordhagen ved Hovedredningssentralen på Sola til iBergen.no i morges.

Det skal ha vært sterk vind i området i natt, uten at dette skal ha vært noe medvirkende årsak til grunnstøtingen. En redningsskøyte har prøvd å slepe båten av land, men uten å lykkes.

– Vi venter nå på at en taubåt fra Stavanger skal komme frem til skipet. Det vil trolig ta mellom tre og fire timer, sa Nordhagen til iBergen.no ved åttetiden i morges.

Før den rakk å komme frem, fikk lasteskipet bistand av en slepebåt som lå i Bømlafjorden. Klokken 09.50 ble båten dratt av grunn, og slept nordover.

- Båten ligger nå ved kai på Stod, sier Nordhagen.

Båten, som er eid av bergensrederiet Harald Sætre A/S, var i rute fra Bergen til Danmark da den grunnstøtte. Ifølge eieren har det ikke vært noe utslipp av drivstoff etter at den traff land.

- Det var ingen forurensing fra båten, og heller ingen fare for at det skulle skje, sier administrerende direktør Steinar Sætre til iBergen.no.

Dykkere skal nå inspisere båten, for å kartlegge skadene.

Les flere nyheter på www.iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag