RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lastebilsjåfør siktet for drap

Sist oppdatert:
En lastebilsjåfør er siktet for uaktsomt drap etter at han kjørte ned en kvinne i Otta sentrum, og kjørte fra stedet.

Politiet fikk meldingen om dødsulykken klokken 10.40. Den kvinnelige fotgjengeren i 60-årene døde av skadene da hun ble påkjørt av en lastebil på riksvei 15 gjennom Otta sentrum.

Tømmerbilen som kjørte på kvinnen forsvant fra stedet etter ulykken. Senere på dagen ble den stoppet i en politikontroll på E6 ved Vinstra. Mannen har fredag blitt avhørt ved Sel lensmannskontor på Otta, men politiet har ikke funnet grunn til å begjære ham varetektsfengslet.

Mannen skal ha forklart til politiet at han ikke merket at han kjørte på kvinnen, TV 2 Nyhetene.

Operasjonsleder Knut Vestby i Gudbrandsdal politidistrikt sier til TV 2 Nettavisen at mannen selv er overbevist om at han ikke kjørt på kvinnen.

- Han er hellig overbevist om at han ikke har kjørt på kvinnen. han hørte et dunk i bilen, men trodde han traff en fortauskant. Politiet fester lit til hans forklaring. Det er omstendigheter på åstedet som gjør at vi finner grunn til å tro at han ikke så kvinnen. Det var kraftig motlys på stedet, og kvinnen kan ha kommet ut av synsfeltet for sjåføren, sier Vestby.

Vestby sier at politiet likevel er sikker på at det var mannens tømmerbil som kjørte på kvinnen. Vitner har gitt en beskrivelse av bilen, og det er også funnet merker på bilen som tyder på at den traff kvinnen.

- Saken er fremdeles under etterforskning, sier Vestby.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere