Gå til sidens hovedinnhold

- Latterlig om selvmordsbombing

Det fins ingen hjemmel i Koranen til selvmordbombing, sier leder i Kashmirs råd, Ali S. Khan. Han betegner uttalelsene fra Basim Ghozlan som skadelige og latterlige.

Mer om saken på TV 2 Nyhetene (abonnement)

Det var på Kanal 24 tirsdag at Basim Ghozlan, som er forstander i Det islamske forbundet, uttalte at selvmordsbombing er akseptabelt dersom hvis målet i seg selv er akseptert.

– Hvis man angriper en grusom fiende, så er det ingen feig måte, tvert imot. De som gjør dette er faktisk meget modige, mener Ghozlan.

Ingen hjemmel
– Jeg har prøvd å lete etter hjemmel i Koranen og i det som er skrevet om Profeten Muhammeds liv, og jeg finner ingen som helst punkter som kan legitimere disse selvmordsbombene, som tar hundrevis av uskyldige liv. Heller tvert imot, sier leder av Kashmirs råd i Skandinavia, Ali S. Khan til TV 2 Nettavisen.

Khan nevner tre eksempler:

«I Koranen står det: Å drepe et uskyldig menneske er det samme som å drepe hele menneskeheten.»

«Muhammed sa: Tre typer personer skal aldri komme til paradiset. En av dem er personer som tar livet av uskyldige mennesker.»

«Muhammed sa: De som ikke er i krig; ikke drep dem. De som er såret; ikke drep dem. De som er fanger; ikke drep dem. Ikke drep dyrene. Ikke bruk vold mot kvinner og barn.»

Det er krystall-klart, mener Khan.

Ikke OK i Israel, heller
Leder i Det Islamske forbund Basim Ghozlan, som også er og medlem i Islamsk råd, mener på sin side alle bosettere er legitime mål for selvmordsbombere, og har på nettstedet islam.no, i et svar til en ung gutt, skrevet at selvmordsaksjoner er lov i islam, dersom krigen er lovlig.

– Hvis noen kommer og henretter min familie og mine barn, har jeg som muslim ikke rett til å gjøre det samme med ham, svarer Khan.

– Man har med andre ord ikke rett til å ta uskyldige liv i Israel, fordi Israel okkuperer. Hver mann er ansvarlig for sine handlinger, sier han.

Norsk-kasjmireren synes det er uforståelig at en mann som Ghozlan, som har norsk kone, ikke vil beklage uttalelsene sine i etterkant.

– Disse som kommer med slike latterlige uttalelser ødelegger for oss muslimer i Norge, sier Ali S. Khan til TV 2 Nettavisen.

Reklame

Nå er det tilbud på de populære julepysjene