Lav lønn feller politiet

Foto: Paul Weaver (TV 2 Interaktiv)

Bergenspolitiet fikk seks søkere til 16 ledige stillinger. Lav lønn får skylden. Se hva politiet tjener.

30.11.06 11:43

(iBergen.no) Skal du følge guttedrømmen om å bli politi, eller skal du ta en ingeniørutdannelse som gir deg 100.000 kroner mer i begynnerlønn, arbeidstid 08 til 16 og fri hver helg? Det spørsmålet er det flere og flere som nå stiller seg. Resultatet er at politiet står med mange ledige stillinger.

Seks søkere på 16 jobber
Ved Bergen sentrum politistasjon ble det i høst utlyst 16 stillinger, der de fleste var i ordensavdelingen. Bare seks personer fant bryet med å sende inn en søknad. Går en noen år tilbake i tid, kunne politiet i sentrumsnære strøk plukke på øverste hylle i en svær bunke av søkere på denne typen stillinger.

- Hva har skjedd?
- Det er nok en sammensatt problemstilling som har ført til at vi ikke har flere søkere på disse stillingene. Men det er helt klart en ny opplevelse for oss, Jan Martin Skulstad, leder for Politiets Fellesforbund Hordaland.

- Hvilke problemstillinger?
- Utlysningen som vi hadde på disse stillingene kom på en årstid der det ikke er nye kull som uteksamineres fra høyskolen. Men det kan også ha noe med lønns- og arbeidsvilkår å gjøre. Politiet er blitt et lavtlønnsyrke, i tillegg til at en må betale utdanningen selv. I tillegg får vi tilbakemelinger om at det er vanskelig for unge å etablere seg nær storbyene.

Ifølge Skulstad vil en nyutdannet politimann eller -kvinne trolig få 276.300 kroner i grunnlønn. Har du tre års ansiennitet, får du 280.000 kroner. Turnustilleggene kommer selvsagt på toppen av dette, men det kan etter fagforeningsmannens mening ikke betraktes som lønn.

- Det er en kompensasjon for at du jobber ubekvemt, og er ikke en lønn som skal regnes med. Dessuten kan du havne på etterforskningsavsnittet, og her har en ikke turnuser og dermed bare grunnlønnen å forholde seg til.

Nekter å jobbe overtid
Mangelen på arbeidskraft fører til slitasje på de som allerede er i politiet. Nå setter også de yngste politifolkene i større grad foten ned for overtidsarbeid.

- De er rett og slett piss lei av det, og vil ikke jobbe overtid. Folk vil ha fritiden og familielivet for seg selv.

- Hvilke konsekvenser får dette?
- For tiden har vi en god del berusede folk, og har hatt flere episoder med slåssing. Når vi har en ressursknapphet, kan det være med på å skape en viss form for utrygghet når en vet at det ikke er flere ressurser som kan sendes til stedet, sier Skulstad til iBergen.no.

Bekymret for fremtiden
Per i dag går politiet så vidt i null når det gjelder uteksaminerte studenter og jobber. Men hvis det ikke blir tatt noen grep snart, frykter Skulstad at fremtiden kan bli mørk.

- Det er snakk om store årskull som ble ferdig utdannet på slutten av 70-tallet og starten av 80-tallet som snart når pensjonsalder. Klarer vi ikke å være i forkant, kan vi stå ovenfor en vesentlig ressursmangel på menneskesiden om noen år. Dette er noe justispolitikerne og de ulike kommunene må tenke på. Jeg mistenker at mange kommuner har en særdeles lett holdning til kriminalpolitiske spørsmål - det blir veldig mye helse og sosial.

Hvert år har politihøyskolen rundt 2000 søkere til de 400 plassene sine. Men dette tallet kan ifølge Skulstad leses på flere måter.

- Tar en vekk de som ikke oppfyller kriteriene og de som er fjerde eller femtegangs søkere, så sitter en kanskje bare igjen med 600 søkere til 400 plasser. Og det er ikke så veldig mange.

Situasjonen for Bergen er ikke unik. Også i Oslo sliter politiet med å fylle opp ledige stillinger. Men i Oslo har de nå tatt et grep, og har hevet grunnlønnen til de nyutdannede for å lokke dem inn i politiet.

Les flere nyheter på www.iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.