RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lavpris blir dyrere

Sist oppdatert:
EU har tenkt å gjøre noe med den forurensende flytrafikken. Det betyr økte billettpriser.

(SIDE2): Prisene på flybilletter vil kunne stige med 10 til 20 prosent, når EU gjør noen grep for å redusere utslipp av drivhusgasser fra flytrafikken.

300 kroner dyrere?
Nye avgifter gjør igjen at billettprisene vil øke fra 70 til 300 kroner, og dette vil ramme lavprisselskapene spesielt hardt, skriver danske Jyllands-Posten.

I dag blir mange lavprisbilletter solgt for godt under 300 kroner og flyselskapene konkurrerer både med tog og bil. En avgiftsøkning som dette vil få store konsekvenser for mange innlandsruter.

- Dette vil slå lavprisselskapene i hjel hvis vi skal forlange 70 – 80 kroner ekstra per billett. Spesielt vil det ramme innenrikstrafikken i Danmark hardt, mener Jesper Rungholm, direktør for lavprisselskapet DAT.

Les også:Redd verden på ferie

Norwegian opplyser at Norge, som eneste land i Europa, i dag allerede har en CO2-avgift som utgjør 180 millioner kroner bare i 2006.

- Det blir vanskelig å kommentere disse nye avgiftene, da vi ikke vet hvordan dette vil slå ut og siden vi heller ikke kjenner beregningsgrunnlaget. Det er derfor ikke mulig i dag å si noe om hva dette vil ha å si for prisen, sier informasjonssjef Anne Grete Ellingsen.

Belaster innlandstrafikken
1. januar 2007 kommer det uansett en NOx-avgift, som for luftfartstrafikken innenlands vil tilsvare rundt 15 millioner kroner på årsbasis. Ifølge Ellingsen vil avgiften øke underveis med rundt 20 prosent i 2007.

- Dette gjelder kun innenlands og er en konkurransevridning fordi det kun belaster innlandstrafikken, mener Ellingsen.

Hun påpeker at Norge er et prissensitivt marked og med økte avgifter svekker politikerne vårt fundament for driften, når de kun belaster innlandstrafikken.

Avgiftene gjør ikke at det norske lavprisselskapet gir seg uten kamp.

- Vi har hele tiden jobbet smart og funnet smarte løsninger som gjør at vi kan holde kostnadene nede, et arbeid som vi fortsetter med, sier informasjonssjefen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere